TV-ajánló

2024.03.11. 18:00

A gyászoló kisfiú és a fura figura

A Hesher egy 2010-ben bemutatott amerikai vígjáték-dráma Joseph Gordon-Levitt, Rainn Wilson, Natalie Portman, Piper Laurie és Devin Brochu főszereplésével.

Brunner Mónika

A főszereplő, Joseph Gordon-Levitt

Forrás: Shutterstock

A történet a kamasz fiú T. J. (Brochu) életéről szól, édesanyját gyászolja, aki autóbalesetben hunyt el. A kisfiú még csak tizenhárom éves, és édesapjával együtt próbálja feldolgozni a feldolgozhatatlant. A haláleset miatt depressziós lesz, valamint megszállottjává válik annak az autónak, amelyben édesanyja elhunyt.

A metálzenéért rajongó deviáns fiatal férfi, Hesher (Gordon-Levitt), aki hosszú hajú, dohányzik, félmeztelenül járkál, elkezd gondoskodni a tinédzser fiúról, belép az életébe, majd együtt megismerkednek egy boltos lánnyal (Natalie Portman). Egyre nagyobb és veszélyesebb kalandokba keverednek.

Mint ismert, ha egy gyermek elveszíti az édesanyját, szülőjét, közvetlen hozzátartozóját, az súlyosan kihathat az életére, akár könnyen tévedhet végül rossz útra, veszhet el az élet útvesztőiben. Az is igaz, hogy mindenki számára szörnyű a szerettének elvesztése, és a gyászt máshogy éli át a gyermek, a szülő, a férfi és a nő.

A filmet érdemes azzal a kérdésfelvetéssel is nézni, hogy vajon a kisfiú találkozik-e önnön tükörképével Hesher személyében?

Hesher, Filmbox Plus, hétfő, 22.45. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában