Látogatás

2024.03.15. 08:23

Életre szóló élményt kaptak az Operaházban

Levelet kaptunk a szekszárdi Garay János Gimnáziumból. Ebben egy diák számolt be arról, hogy ismét – immár sokadik alkalommal látogatták meg az iskola zeneszerető tanárai és diákjai és szüleik a Magyar Állami Operaházat, s szereztek maradandó élményeket egy előadás megtekintésével.

Teol.hu

A szekszárdi „különítmény” az operában (Beküldött kép)

„A Garay Gimnázium zenekedvelő közösségének maradandó élményt nyújtott Wolfgang Amadeus Mozart operája, a Don Giovanni – írta Deli Áron 12. B osztályos diák. – Az előadást március 8-án a Magyar Állami Operaházban tekintettük meg. A díszletet – az előző év októberében látott Nabucco operához hasonlóan – visszafogottság jellemezte, forgószínpadot láttunk, amely magába foglalta a történet helyszíneit.

Ezzel ellentétben maga a cselekmény annál több izgalommal és számos váratlan fordulattal szolgált. A nézőközönség tanúja volt a ravasz nőcsábász, Don Giovanni izgalmas szerelmi afférjainak, amelyet az énekesek kiváló színészi játékkal és gyönyörű áriákkal színesítettek.

Mint végzős diák és rendszeres résztvevő szeretnék köszönetet mondani érettségire készülő diáktársaim nevében Naszladi Judit tanárnőnek az operalátogatásokért, a sok életre szóló élményért. A legutóbbi 3 tanévről szép emlékeket őrzünk. Ehhez elengedhetetlenül fontos a kiváló közösség is, ahol sok jó ismerősre leltem. Igazi operaszeretővé váltam. Köszönjük, hogy szüleink is velünk utazhattak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában