Alkotótábor

2024.04.13. 09:47

Háromszáz éve települtek be a németek Mórágyra

Alkotótábor zajlott a Gránit fogadóban, hétfőtől péntekig, immár negyedik alkalommal. A szervező Biszák László, a vármegye képzőművészeit összefogó Bárka szalon művészeti vezetője.

Wessely Gábor

Az alkotók és alkotásaik (A szerző fotója)

Hangsúlyozza, hogy itt nincs alá-fölérendeltségi viszony, mindannyian tapasztalt, több évtizedes munkásságot maguk mögött tudó festők. Profik, de hatnak egymásra, segítik egymás művészi kiteljesedését. 

Tizenegyen vannak, nem csak tolnaiak. Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy és Fejér vármegyéből is érkeztek. Mindenki mindenkit ismer, ehhez hasonló bel-és külföldi táborokban elég gyakran „összefutnak”. Az ellátásért cserébe adnak egy-egy képet a falunak. A téma szabadon választott, ám a vendéglátók jelezték: nem bánnák, ha néhány mű utalna arra, háromszáz éve települtek a németek Mórágyra. 

A kérésnek szívesen eleget tettek a résztvevők: Biszák László, G. Barabás Aranka, Kádár Krisztina, Kalas András, Keller Jolán, Kovács Sándor, Monostori Mária, Németh Kata (a fotózáskor nem volt jelen), Sturcz Tímea, Wusching Ibolya és Zsiros Ari. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában