Tv ajánló

2024.04.07. 19:30

Ismét egy fiatal lányt rabolnak el

Két évvel lánya elrablását követően Bryan Mills (Liam Neeson), a vérprofi volt CIA-ügynök Isztambulba utazik egy biztonsági munka miatt, ahová magával viszi a lányát, Kimet (Maggie Grace) és volt feleségét, Leonore-t (Famke Janssen) is. A halottaikat gyászoló albán maffia bosszút esküszik.

Bencze Péter

Liam Neeson, a film egyik főszereplője.

Forrás: Shutterstock

Az Elrabolva 2. nem több egy igazi bosszútörténet. Az első részben elintézett albán emberrablók apja (Rade Serbedzija) bosszút forral fiai gyilkosa ellen, ezért elrabolja Mills-t és volt feleségét Isztambulban, de természetesen nem számol a volt CIA-s profizmusával, és annak lányával.

Már a történetből is kitűnik a film nagy hibája. Az első rész egyik fő erőssége volt, hogy egy biztonságosnak hitt, nyugati világvárost (Párizs) mélyen áthatott a bűn, és nem lehetett tudni, hogy ki érintett a lánykereskedelemben. Itt az első rész forgatókönyvét is jegyző Besson és Robert Mark Kamen sikeresen kiirtották ezt a zsigeri paranoia érzést azzal, hogy – az amúgy rutinos alakítást hozó – Serbedzija-val és embereivel arcot adtak a gonosznak.

Ezen felül óriási hiba volt Maggie Grace-nek nagyobb szerepet adni, mert az első részben pár perces feltűnése alatt annyira volt irritáló, hogy azt éppen el lehetett viselni, és elhittük azt – persze Neeson-nak köszönhetően – hogy ő apuci pici lánya.

Aki szereti a fordulatos akciófilmeket, annak ez kötelező darab.

Elrabolva2, francia-amerikai akciófilm, Tv2, vasárnap éjjel, 00:55

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában