Könyvbemutató

2024.04.01. 17:30

Szeretetről, barátságról, boldogságról és elmúlásról szólnak a Kancsimesék

Kedves gyermekkönyvvel jelentkezett nemrégiben az elsőkönyves szerző, Vörös Katalin. A Kancsimesék című könyv öt hosszabb meséből áll.

Gazsó Rita

A logopédus végzettségű, Uszódon élő, Kalocsán dolgozó fiatal, háromgyermekes anyukáról közismert, hogy mennyire szereti a meséket, verseket. A kalocsaiaknak és környékbeliek jó részének is ismerős lehet, hiszen az itt működő Hokedli stúdió névre hallgató podcast csatornán az utóbbi években rendszeresen látható a Sámli tévé elnevezésű meseműsorával. 

A Kancsimesék bemutatóját Bátyán tartották.
 Vörös Katalin író és Somogyi Katalin pszichológus a Kancsimesék bátyai bemutatóján. Fotó: beküldött kép.

Ancsi kalandjait örökítik meg  a Kancsimesék

Kancsimesék című mesekönyve az év elején jelent meg magánkiadásban és öt hosszabb meséből áll. A mesekönyv lapjait Tomolák Berta Dániel szépséges grafikái díszítik.

A történetek azon túl, hogy Ancsi, a kedves, cserfes és kicsit kancsi kislány kalandjait örökítik meg, egyben szeretetről, barátságról, boldogságról és elmúlásról is szólnak, vidáman és humorral. Vörös Katalin a négyéves kislány történetein keresztül szeretné megmutatni a világnak, hogy a kisebb-nagyobb fogyatékossággal vagy bármilyen eltéréssel élő gyermekek éppen olyan értékesek, mint ép társaik. A szerző szerint a Kancsimesék egy érzelmekre ható mesekönyv, amely hozzáadhat valamit a gyerekek érzelmi intelligenciájának alakulásához.

Nemcsak  gyermekek számára

Fodorné dr Földi Rita pszichológus a könyv ajánlójában úgy fogalmaz: Vörös Katalin meséi bensőséges, összebújós, téli estéket idéző hangulata nemcsak a gyermekek számára nyújtanak élményeket, hanem azoknak a felnőtteknek is, akik osztoznak meséinek varázslatában. 

A mesék szimbolikus üzenete azonban nemcsak hozzájuk, mindenkihez szól: 

azokhoz, akik valamilyen eltéréssel élő gyermeket nevelnek, de azokhoz is, akik számára ismeretlen ez a helyzet. 

Természetesen a kicsiknek, a társaiktól bármiben különbözőknek, de azoknak is érdemes elolvasni, akiket ez nem érint. Őket abban segíti, hogy minél jobban megértsék, elfogadják a tőlük különböző gyermektársukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában