TV-ajánló

2024.04.05. 18:38

Romantikus gasztromozi

Egy békésen unalmas kis francia falucska valamikor a múlt század közepe táján.

Gazsó Rita

A film egyik főszereplője, Juliette Binoche.

Forrás: Shutterstock

Ide érkezik az indián felmenőkkel bíró Vianne Rocher (Juliette Binoche), a csokoládé minden titkának ismerője, és kislánya, Anouk (Victoire Thivisol), hogy csokoládéboltot nyissanak a pár száz lakosú település főterén. Az édes ínyencségekkel alaposan felbolygatják a helyiek életét, amit a település szigorú erkölcsi elveket valló vezetője, Reynaud gróf (Alfred Molina) nem néz jó szemmel, mivel Vianne lassan, de biztosan megváltoztatja a lakosokat és ez veszélyezteti a hatalmát.

Ezért elhatározza, hogy elűzi a csinos cukrásznő képében „settenkedő gonoszt”, azonban nem jár sikerrel. A falu lakói két pártra szakadnak: az egyik oldalon azok állnak, akik már megismerték a csokoládé ízét, a másikon pedig azok, akiknek egyhangú életét még nem változtatták meg a bonbonok.

Lasse Hallström hat Oscar-díjra jelölt Csokoládé című filmje kellemes, szívet melengető, nyálösszefuttató mozi, amelyben a vígjátéki elemek keverednek a romantikával, és a misztikum a realitással. A film sejtelmes atmoszféráját a zeneszerző, Rachel Portman erősíti fel. Leginkább mégis a pazar színészi alakítások kedvéért, a minden gesztusában hiteles és gyönyörű Juliette Binoche, és az ezúttal visszafogottan játszó Johnny Depp miatt érdemes megnézni.

Csokoládé, Viasat3, 21.00

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában