Szekszárdi UFC

2017.08.26. 12:20

Kilenc mérkőzés óta veretlen a Szekszárd

A Dunaújváros otthonában vív rangadót szombaton az NB III-as Szekszárdi UFC. Pikáns felütést ad a meccsnek a hazai edző, Dobos Barna nyilatkozata.

Rónai Gábor

– Olvasta, hogy Dobos Barna azt nyilatkozta, hogy szétrúgták őket a legutóbbi bajnokijukon!

– Én nem emlékszem rá, hogy szétrúgtuk volna őket! – felelte Kvanduk János, a szekszárdiak edzője. – Kemény, férfias meccs volt, sok test-test elleni párharccal, de azt kikérem magamnak, hogy durván játszottunk volna.

– Fejben tartja, hogy már április 15. óta veretlenek?

– Természetesen tudom, hogy jó sorozatot építettünk fel, hogy zsinórban kilenc találkozón nem kaptunk ki, de igazából nem szeretek ilyesmivel foglalkozni, mert a sorozatok ilyenkor szoktak megszakadni.

– Kilenc veretlen meccs után egyszer ki lehet kapni, nemde?

– Ha kilenc meccsenként egyszer veszítenénk, azt én is aláírnám, de ez nem jelenti azt, hogy veszíteni akarunk Dunaújvárosban. Úgy utazunk el a találkozóra, hogy szeretnénk folytatni jó szériánkat.

– A Dunaújváros előtt állnak a tabellán. Maradnak is?

– Komoly erőpróba lesz számunkra a találkozó. Az újvárosiak úgy vágtak neki a szezonnak, hogy kijelentették: meg akarják nyerni a bajnokságot. De nekünk is céljaink vannak, és ha elől akarunk végezni, akkor az ilyen meccseken, mint amilyen szombat este is vár ránk, bizonyítanunk kell. Most megmutathatjuk az erőnket!

– Azt kapta a szezontól eddig, amit várt?

– Kitűztünk egy célt magunk elé a bajnokság előtt. Azt, hogy legyen egy olyan csapatunk, amelyik bármelyik ellenféllel, bárhol fel tudja venni a versenyt és bárki ellen győzelmi esélyekkel lép pályára. Azt gondolom, most jó csapatunk van, erős a keretünk, és már az is körvonalazódott, hogy kik vannak a legjobb formában. Bizakodóan tekintek a folytatás elé.

Több mint négy hónapja veretlenek

A szekszárdiak nagyon jó formában vannak, legutóbb a 2016/2017-es idény 27. fordulójában, április 15-én kaptak ki, akkor a Pécsi MFC tudott nyerni (1–2) a tolnai megyeszékhelyen. Az azóta lejátszott kilenc találkozó közül ötöt megnyertek, négy alkalommal pedig döntetlent játszottak. Ennél jobb szériája a 2012/2013-as idényben volt a szekszárdi gárdának, amelynek akkor is Kvanduk János ült a kispadján, s amely a 21. fordulóban 17 győzelem és 3 döntetlen után kapott ki, éppen a Dunaújváros otthonában (0–3). Akkor, abban a szezonban az újvárosiak sok borsot törtek a Szekszárd orra alá, hiszen a sokáig bajnoknak tűnő gárdát a 25. fordulóban beelőzték és végül el is csenték az aranyat.

Voltak nagyon rossz szériái is az UFC-nek

Nemcsak veretlenségi, hanem nyeretlenségi sorozatokat is felállított az UFC, igaz erre nem lehetnek olyan büszkék. A Nagy Tamás dirigálta együttes 11 vereséggel (!) és 4–34-es gólaránnyal kezdett. A zuhanást a Hódmezővásárhellyel szemben elért hazai 0–0-val sikerült megállítani, de csak átmenetileg. Az NB I-ben több csapatnál is megfordult pécsi trénertől még idejében elköszönt a vezetés, a beugró Dienes Pál pedig nem kis erőfeszítések árán benntartotta a gárdát az NB III-ban. A szekszárdi drukkereknek így is tövig kellett rágniuk a körmeiket, hiszen csak az utolsó fordulóban vált véglegessé, hogy meghosszabbítják tagságukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!