otp bank liga

2017.12.04. 17:10

Négy gólt és paksi sikert hozott a második félidő

Felejthető első félidő után végül 3–1-re győzte le hazai pályán a Paksi FC a Vasast, amivel a zöld-fehérek felléptek az OTP Bank Liga felsőházába.

Berg Sándor, fotók: Molnár Gyula

Mint amennyi kedvük van tanulni a nyolcadik osztályba járóknak az utolsó félévben, annyira akart focizni a két együttes az utolsó előtti őszi fordulóban. Sem a paksiak, sem az angyalföldiek nem erőltették meg magukat az első félidőben, kimondott nagy helyzet egyik oldalon sem adódott. Félő volt, hogy a két csapat játékosai az utolsó kört megfázás miatt fogják kihagyni, a nulla Celsius-fok körüli hidegben bizony könnyen előfordul az ilyen.

Haraszti Zsolt (a labdával) is a szünet után volt lendületesebb

 

A második félidőben aztán rájött mindkét fél, hogy a döntetlen senkinek sem lenne jó, hiszen két vereséggel az is megtörténhet, hogy az őszi szezon végén a tizedik helyen találhatja magát valamelyikük. Megrázta magát mindkét csapat, amit először Nikházi Márk és James Manjrekar kakaskodásából lehetett észrevenni – villant is a sárga mindkét játékosnak. Többet birtokolta a labdát a hazai együttes, hogy aztán Bertus Lajos szögletéből a jó évet záró Szabó János előnyhöz juttassa a hazaiakat. Nem sokra rá a csapatkapitányi karszalagot viselő védő (Báló Tamás a kispadon ülte végig a találkozót, míg Gévay Zsolt öt sárga lapja miatti eltiltását töltötte) szép kényszerítő után megduplázta a paksiak előnyét.

Érezte Michael Oenning, hogy nagy a baj, a támadószekcióban kettőt is cserélt, s milyen jól tette. Öt perccel a behozatala után Jevgenyij Pavlov reflex-szerűen, kapásból bombázott 13 méterről a paksi kapuba. Az angyalföldiek öröme azonban nem tartott sokáig, még ugyanabban a percben – szintén Bertus szögletét követően – Lenzsér Bence fejelt a hálóba, eldöntve a találkozó sorsát. A Vasas koporsójába a negyedik szöget Szabó verhette volna be, de ajtó-ablak helyzetben Lubos Kamenár bravúrral védett. A balhátvéd így sem szomorkodhat, ez volt ugyanis élvonalbeli pályafutása első duplázása, amellyel már most megdöntötte az egy szezonon belüli csúcsát.

A Paks ezzel győzelemmel búcsúzott el hazai közönségétől a 2017-es esztendőre, s feljött a felsőházba a tabellán. A fővárosiak hat meccs óta nem tudnak győzni, ráadásul a Ferencváros elleni utolsó őszi fordulóban nem számíthatnak kanadai középpályásukra, Manjrekarra, aki a hosszabbításban megkapta második sárga lapját. Az atomvárosiak a címvédő Bp. Honvéd otthonában zárják a félszezont.

Ez történt a szombati bajnokin

OTP Bank Liga, 18. forduló Paksi FC–Vasas FC 3–1(0–0). Paks, 842 néző. Vezette: Solymosi (Tóth II., Becséri). Paksi FC: Verpecz – Vági, Lenzsér, Zachán, Szabó J. – Simon Á. – Nikházi (Hahn, 71.), Papp K., Bertus, Kulcsár D. (Haraszti, 81.) – Szakály D. (Hajdú Á., 87.). Vezetőedző: Csertői Aurél. Vasas FC: Kamenár – Burmeister (Ferenczi I., 85.), Manjrekar, Vaskó – Vergos (Pavlov, 67.), Vida, Berecz, V. Benes – Ádám M., Gaál, Remili (Szivacski, 67.). Vezetőedző: Michael Oenning. Gól: Szabó J. (55., 62.), Lenzsér (72.), illetve Pavlov (72.). Sárga lap: Nikházi (52.), illetve Manjrekar (52., 91.), Ádám M. (89.). Kiállítva: Manjrekar (91.).

 

Ezek is érdekelhetik