amerikaifoci

2018.01.30. 11:49

Skót légiós segítheti éremhez a Bad Bones együttesét

Berg Sándor

Sam Ogunlana személyében megvan a Szekszárd Bad Bones együttesének idei első légiósa, tudtuk meg Herczeg Ádámtól, a megyeszékhely csapatának külföldijátékos-megfigyelőjétől. A 24 esztendős, a védő- és a támadóegységben is hasznosítható skót játékos az Egyesült Királyságban ismerkedett meg a sportág alapjaival, majd alapítója, később elnöke volt az edinburgh-i Heriot-Watt egyetem fociprogramjának.

A brit válogatott bő keretébe is behívót kapó 173 centi magas, 88 kilós Ogunlana számára az import lét sem lesz idegen: tavaly a szerb másodosztályban bajnoki címet szerzett a Jagodina színeiben, ahol futóként és defensive backként (hátvéd) is szerepelt, de többek között a tengerentúli profi ligában (NFL) szerepelő Jacksonville Jaguars londoni minitáborában is letette névjegyét. 

A skót hazájában tréneri képesítést is szerzett, így Szekszárdon a támadó- és védőoldal mellett az utánpótlás-nevelésben is számítanak a segítségére, ahogy a Dunaújváros Gorillaznál is a közelgő HFL szezonban.

Herczeg Ádám hozzátette, egy amerikai játékos szerződtetése is napirenden van a Bad Bonesnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!