amerikaifoci

2018.02.19. 12:16

Sokoldalú légióst igazolt a Szekszárd Bad Bones

Airiss Hargrow személyében újabb külföldi játékos érkezését jelentette be az egy szezon után a tavasszal ismét a divízió I-ben szereplő Szekszárd Bad Bones amerikaifutball csapata.

Berg Sándor

A 22 éves, 107 kilogrammos amerikai a wisconsini Lakeland Egyetemen folytatta tanulmányait, amelynek csapatában először futóként (running back) vette ki a részét, később pedig a védelemben találta magát mint középső linebacker. Az új szerepkörben olyan jól érezte magát a pályán, hogy végzős évében 97 szereléséből 16.5 volt negatív yardos, négyszer vitte földre az ellenfél irányítóját (sack) és két labdaszerzést (fumble) is kierőszakolt. Teljesítményével bekerült a konferencia álomcsapatába is.

„Airiss igazi örökmozgó, aki bejátssza az egész pályát oldalvonaltól oldalvonalig” – adott róla jellemzést Herczeg Ádám, a szekszárdiak külföldijátékos-megfigyelője.

A szekszárdi egyesületnek Richard Chungong révén tavaly már volt egy tengerentúli játékosa.

„Az előző idényben Chimmy kétség kívül az első osztályú bajnokság legjobb védői között szerepelt, de idén teljesen más koncepció szerint választottunk játékosokat. A leghangzatosabb nevű játékosok helyett fontosabb szempont volt, hogy egy sokoldalú, minden egységben hasznos focistát találjunk, aki lelkes a csapatunk irányába és sok tudást át tud adni a csapattársainak” – nyilatkozta lapunknak Herczeg Ádám.

Airiss Hargrow a második légiósa a Bad Bones-nak, korábban a skót Sam Ogunlana személyében már igazolt egy külföldi játékost a megyeszékhely gárdája. A két játékosban közös, hogy a 24 esztendős, 173 centiméter magas és 88 kilós brit is védőjátékosként (defensive back) kezdte karrierjét a ködös Albionban, de a szerb második vonalban tavaly már futóként is szerepelt. 

Ugyancsak közös kapcsolódási pont, hogy a divízió I mellett a Dunaújváros Gorillaz színeiben a HFL-ben is szerepelni fognak.

A tervek szerint az amerikai február 28-án érkezik Magyarországra, a skót azonban csak március első hetében áll munkába Szekszárdon és Dunaújvárosban.

A versenyszabályzat értelmében egy divízió I-es csapat keretében összesen öt légiós szerepelhet (maximum két amerikai állampolgárral, közülük is egyszerre csak egy lehet a pályán, az európaiakra nincs limit). Ha ezt a létszámot nem is meríti ki a Bad Bones, egy import játékos érkezése még valószínűsíthető. A tervek szerint ő is brit lesz, akit még honfitársa előtt bejelent a klub, tudtuk meg Herczeg Ádámtól.

Márciusban az Eagles elleni hazaival kezdik a szezont

A Szekszárd Bad Bones számára március utolsó napján, hazai pályán a Budapest Eagles második csapata ellen kezdődik a szezon. Az előző évekhez hasonlóan kéthetente – a HFL-lel felváltva – rendeznek fordulókat a másodosztályban. Az alapszakasz utolsó mérkőzésére június 24-én kerül sor, az elődöntőket július 7-én és 8-án, a döntőt július 15-én rendezik. A Bad Bones alapszakasz-mérkőzései.

1. forduló, március 31.: Szekszárd Bad Bones–Bp. Eagles II.

2. forduló, április 14.: Miskolc Renegades–Szekszárd.

3. forduló, április 28.: Szekszárd–Szombathely Crushers.

4. forduló, május 12.: Budapest Titans–Szekszárd.

5. forduló, május 26.: Budapest Cowbells II–Szekszárd.

6. forduló: szabadnap.

7. forduló, június 24.: Szekszárd–Gladiators.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!