labdarúgás

2018.03.31. 09:01

A dobogóig repítheti a győzelem a Paksot

Újra nekifut a Paksi FC, hogy két év elteltével ismét az OTP Bank Liga képzeletbeli dobogójára állhasson fel. Ahogy a válogatott- szünet előtt az Újpest, úgy most a Mezőkövesd ellen sem lesz egyszerű dolga a zöld-fehéreknek.

Berg Sándor, fotó: Mártonfai Dénes

Az utolsó három válogatott meccsek miatti szünetből nem jött ki jól a Paksi FC gárdája. Októberben négy veretlen mérkőzés után jött a Svájc (2–5), majd a Feröer-szigetek (1–0) elleni világbajnoki selejtező, hogy ezt követően gól nélküli döntetlent játsszanak Bartha Lászlóék az Újpesttel. Egy hónappal később, a Haladás elleni fontos alsóházi derbi megnyerése után (2–1) következett a válogatott luxemburgi (0–1) és Costa Rica-i (1–0) felkészülési mérkőzése. Ez után pedig a PFC Ferencváros elleni 2–0-s veresége.

Az atomvárosiak ezúttal is négy bajnoki óta veretlenek (2 győzelem, 2 vereség), akik ezúttal a legjobb formában lévő Mezőkövesdhez látogatnak. Kuttor Attila együttese nyolc bajnoki óta nem talált legyőzőre, a legutóbbi hármat pedig egyaránt megnyerte, köztük az Újpestet és a Debrecent is idegenben múlta felül.

Ezúttal viszont hazai pályán fogadják a Paksot, amely a zöld-fehérek szempontjából nem jó előjel. Bertus Lajosék az utolsó két mezőkövesdi fellépésüket 3–2-re elveszítették, a tavalyit – amelyen szintén Andó-Szabó Sándor fújta a sípot – a 92. percben, azzal pedig matematikailag az élvonalban maradtak a hazaiak.

Ezúttal viszont mindkét csapat számára téttel bíró a mai mérkőzés. A hazaiak még mindig a kiesés ellen küzdenek, míg a Paks újra megpróbálkozik azzal, amivel az Újpest ellen az előző fordulóban nem sikerült: fellépni a dobogóra. Ilyen magasságokban legutóbb 2015 decemberében voltak a zöld-fehérek.

OTP Bank Liga, 24. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC Városi stadion, szombat, 17 óra. Vezeti: Andó-Szabó (Albert I., Becséri).

A bajnoki cím is eldőlhet Újpesten

Az Újpest és a Ferencváros 223. alkalommal vív egymással bajnoki mérkőzést szombaton a Megyeri úton. Az eddigi találkozókon 101 FTC-siker mellett 60 döntetlen és 61 újpesti győzelem született, júliusban a lilák pályaválasztásával 2–2-es döntetlen született, a Groupama Arénában a listavezető nyert 1–0-ra. Mindkét meccsen a hajrában talált be az FTC.

A forduló további párosításai. Balmazújváros–Vasas (v: Berke), DVTK–Bp. Honvéd (Debrecen, v: Erdős), Puskás Akadémia–Videoton (v: Szabó Zs.) 17 óra. Haladás–DVSC (v: Kassai) 19.30 óra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!