kézilabda női NB I/B

2018.03.05. 16:40

Kónya az utolsó négy percben megnyerte a Gólyáknak a meccset

Színvonalas mérkőzésen, jó játékkal győzött a Szekszárdi Fekete Gólyák KC csapata a rivális Rinyamenti KC otthonában, leszakítva ezzel a nagyatádiakat magukról a tabellán.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Talán már mondani sem kell, hogy nem tudott teljes csapattal felállni az igen fontos idegenbeli rangadóra a Fekete Gólyák együttese. Az előző hetekben jól teljesítő Fehér Tímea a mérkőzést megelőző napon betegség miatt nem tudott edzeni, s bár vállalta a játékot, ez meglátszott a játékán.

A nagyatádiak bizakodtak, hogy Weigel Zitát nélkülöző vendégeknek vissza tudnak vágni a szekszárdi 30–25-ös vereségért, amelyen az átlövő 14 (!) gólt szerzett. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az ő játéka mennyit számít a Gólyáknak, de hiányában is vannak olyan játékosok, akik vállukra tudják venni a csapatot. Ezen a mérkőzésen ismét Nagy Szilvia és Kaveczki Edina voltak azok, akik az első félidőben húzóemberei voltak az FGKC-nak.

Az irányító és átlövő mellé ezúttal Gyenis Patrícia is felzárkózott, aki nemcsak védekezésben hozta a tőle megszokott teljesítményt (a fiatal Tutti Katával kiegészülve), de ezúttal támadásban is extrát tudott nyújtani. Ennek ellenére a négygólos előny (24. perc: 7–11) a félidő végére elfogyott, így a fordulást követően egy új mérkőzés kezdődött.

A második játékrész lekopírozta az elsőt, gyorsan jelentősebb előnyt harcolt ki az FGKC (41. p.: 15–19), de sajnos a folytatás is hasonlóan alakult. Hat perccel a vége előtt a góllövőlistát vezető, ezen a mérkőzésen tíz gólt jegyző Kovács Dorina révén egyenlítettek a hazaiak (22–22), hogy aztán a padról, sötét lóként beszállva Kónya Dóra gyakorlatilag eldöntse a két csapat rangadóját.

A 21 éves irányító előbb emberhátrányban szerzett pimasz gólt, majd szélről és átlövésből is eredményes tudott lenni, megadva ezzel a kegyelemdöfést a hazaiaknak. A junior csapatban a korábbi években meghatározó szerepet betöltő játékos a „nagyok” között, ha talán nem is a legjobb, de legeredményesebb meccsét játszotta Nagyatádon.

Női NB I/B, Nyugati csoport, 18. forduló

Rinyamenti KC–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 25–27 (11–11). Nagyatád, 200 néző. Vezette: Fekete T., Tóth D.

FGKC: Schell – Grénus 2, Fehér T., NAGY Sz., 7, GYENIS 6, KAVECZKI 5, Tauker Erika 3. Csere: KÓNYA 4, TUTTI. Edzők: Mészáros Melinda, Horváth Szimonetta.

Hetesek: 5/5, ill. 1/0.

Kiállítás: 6, ill. 10 perc.

„Magas színvonalú mérkőzésen, a hullámvölgyeket átvészelve, a nehézségeink ellenére is fontos két pontot szereztünk. A remek egyéni teljesítmények közül is kiemelkedett Kónya Dóráé, aki a mérkőzés utolsó négy percében nagyszerűen játszott. Ez a győzelem bizonyította a lelki tartásunkat is” – fogalmazott Horváth Szimonetta, a szekszárdiak edzője.

A Fekete Gólyák számára nemcsak azért volt fontos ez a győzelem, mert ezzel leszakították magukról a nagyatádiakat, hanem azért is, mert egy pontra megközelítették a Mosonmagyaróváron vereséget szenvedő Szombathelyt (31–21), kettőre pedig a már dobogós Kozármislenyt.

A szekszárdiak szokatlan időpontban, pénteken 18 órakor fogadják a NEKA együttesét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!