labdarúgás magyar kupa

2018.03.06. 19:37

Hazai pályán is alulmaradtak az atomvárosiak az Újpesttel szemben

A Megyeri úton elszenvedett 2–0-s vereség után Pakson is alulmaradtak az atomvárosiak az Újpesttel szemben a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Berg Sándor, fotó: Molnár Gyula

A Balmazújváros elleni hétvégi bajnoki mérkőzés keződjéhez képest öt helyen kellett változtatnia Csertői Aurélnak az Újpest elleni kupamérkőzés visszavágója előtt. A szombati felálláshoz képest Vági András is sérült listára került, csatlakozva a Kulcsár Dávid, Szakály Dénes, Haraszti Zsolt, Bertus Lajos négyeshez, így Papp Kristófnak, Hahn Jánosnak és Simon Andrásnak a kispadon kellett helyet foglalnia.

Hogy mennyire nehéz dolga lett volna ledolgoznia kétgólos hátrányát a Paksnak, azt a sérültek mellett az is jól mutatja, hogy az utolsó 26 mérkőzésén (nem számolva az alsóbb osztályú csapatok elleni kupameccseket) csupán kettő olyan volt, amivel tegnap továbbjutott volna. Mindkettő a tavalyi szezonban született a Mezőkövesd (5–0) és a Gyirmót (3–0) ellen, míg a mostani idényben, a Haladás legyőzése hosszabbítást ért volna.

A felforgatott kezdő ellenére is aktívabban játszottak az atomvárosiak, de hiába játszottak mezőnyfölényben, a kapuig csak elvétve jutottak. Az Újpest játékában pedig az első perctől lehetett látni, hogy ők tökéletesen megelégednének a mérkőzés végén is a gól nélküli eredmény.

Az 56. percben pedig már hátra is dőlhettek a lila-fehérek, miután a két Simon, Krisztián és Márk futóversenyét az újpesti nyerte, akinek hajszálpontos beadására Tischler Patrik érkezett, megszerezve 10. találatát a kupában. A hajrában pedig egy újabb kontrából Obinna Nwobodo adta meg a kegyeldöfést a kinyíló paksiaknak.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágó

Paksi FC–Újpest FC 0–2 (0–0). Paks, Fehérvári úti stadion, 300 néző. Vezette: Szőts (Tóth II., Lémon).

Paks: Molnár P. – Zachán, Lenzsér, Gévay, Báló – Nagy R., Simon Á., Nikházi – Koltai (Hahn, 57.), Bartha (Kecskés T., 67.), Simon M. (Simon A., 67.). Vezetőedző: Csertői Aurél.

Újpest: Pajovics – Pauljevics (Cseke, 71.), Bojovics, Litauszki, Mohl (Burekovics, 55.) – Obinna, Balázs B., Sankovics, A. Diallo, Simon K. (Nagy D., 64.) – Tischler. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.

Gólszerzők: Tischler (56.), Obinna (83.)

Továbbjutott: az Újpest, 4–0-s összesítéssel.

Az atomvárosiak ezzel nem tudták tovább írni történetüket a Magyar Kupában, viszont ezzel minden erejüket a bajnokságra összpontosíthatják. Az Újpestre pedig a mai Sényő–MTK Budapest továbbjutója vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!