ASE

2018.05.27. 14:20

Csoknyai László az Atomerőmű SE örökös bajnoka lett

Csoknyai Lászlót az ASE örökös bajnokává, Hirth Józsefnét az ASE örökös tagjává avatták az Atomerőmű Sportegyesület csütörtöki küldöttgyűlésén.

Vida Tünde

Az elnökségnek újabb négy évre bizalmat szavazott a tagság. Egy változás van, a más elfoglaltságai miatt távozó Leber Ferencet az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. humán igazgatója, Aradi János váltja az ötfős grémiumban, amelynek Bognár Péter, Kováts Balázs, Kópis Endre és Kövesdi Lajos is tagja maradt. Az elnök az újabb ciklusban is dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, olimpiai és világbajnok dzsúdós.

Az elmúlt évek bizonytalanságai után az idei stabilnak ígérkezik, a névadó Paksi Atomerőmű Zrt.-vel már megvan a szerződés, a Rosz-

atommal is sikerült egy megállapodást tető alá hozni, már csak a várossal folynak a tárgyalások. Az elnök arra is kitért, hogy a következő időszakban nemcsak az lesz az egyesület feladata, hogy újabb bajnokokat neveljen, hanem az is, hogy az erőmű építésére érkezőknek hasznos kikapcsolódási lehetőséget biztosítson. Várhatóan minden szakosztályba érkeznek majd új emberek, a nemzetközi kapcsolatokat itt helyben lesz lehetőség kiterjeszteni, fogalmazott dr. Kovács Antal.

Az egyesület jövőre negyvenéves lesz, amiről méltóképpen szeretnének megemlékezni. Egy korábbi jubileumhoz, az alapítás 25. évfordulójához kötődik az ASE örökös tagja és az ASE örökös bajnoka elismerések megszületése – mondta Kováts Balázs, az elnökség tagja, majd bejelentette, hogy az előbbi díjat Hirth Józsefnének ítélték ebben az évben.

Juci néni – ahogy a gyerekek szólítják – példát mutat a sportban az aktív és kemény munkájával, a sportág szeretete, az iránta mutatott tisztelete máig elkíséri. Diákként oszlopos tagja volt a gimnázium kosárcsapatának, játszott 1970-ben a paksiak első nemzetközi mérkőzésén. Aktív sportolói pályafutása lezárása, azaz a 1980-as évek óta előbb edzőként, majd a női kosárlabdacsapat technikai vezetőjeként dolgozott, és nagyban hozzájárult a csapat sikereihez.

Az ASE örökös bajnoka Csoknyai László, aki Dobai László keze alatt kezdte dzsúdós pályafutását, edzője jelenleg Hangyási László. Rendkívül szorgalmas, igyekvő, a dzsúdó iránt elkötelezett gyerekkora óta. Tehetsége hamar megmutatkozott, a korosztályos versenyeken halmozta az érmeket, de igazi sikereit már a felnőtt mezőnyben aratta. Többszörös magyar bajnok, a 2017-es budapesti világbajnokságon a magyar csapat legjobb eredményét érte el azzal, hogy az ötödik helyen végzett. Két olimpián vett részt. A tavalyi esztendőben az év cselgáncsozójává választották, az előző évben kiérdemelte a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-díját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!