küzdősportgála

2018.05.10. 08:51

Halász Gáborra húszéves bunyós vár a hazai gálán

Szabó Rolanddal bunyózik Halász Gábor a szombat esti, szekszárdi küzdősportgála nehézsúlyú felhozómeccsén. Érdemes időben kimenni a sportcsarnokba, mert nagy az érdeklődés, és a jó helyeket biztosan korán elfoglalják. 

Rónai Gábor, fotó: Makovics Kornél

Az apja is lehetne Halász Gábor szombat esti ellenfelének. A 38 éves szekszárdi kedvenc egy 20 éves, ám közel sem zöldfülű riválissal vív felhozómeccset a kilencedik Harcosok Éjszakája elnevezésű küzdősportgálán. Halásznak ezúttal nem kellett fogyókúráznia, hiszen nehézsúlyban meccsel majd a profi pályafutását két éve kezdő ellenféllel. Akit nem túl veretes múltja miatt sem lehet egy kézlegyintéssel elintézni, hiszen egyrészt meccsben van (április 28-án technikai K.O.-val verte Zsebeházi Attilát), másrészt pedig döntetlent játszott azzal a Séra Zoltánnal, aki Halászhoz hasonlóan rutinos bunyósnak számít (30 győzelme és 14 veresége van), s nagy valószínűséggel a fiatalember jobb lehetett, ha döntetlenre adták a partit a pontozók.

„Gyors, dinamikus ellenfélre számítok, várhatóan folyamatos lesz az ütésváltás – jelezte előre Halász Gábor a várható történéseket. – Sok idő nem lesz arra, hogy feltérképezzem, hiszen a hat menet pillanatok alatt véget ér, az elejétől kezdve mennem kell majd előre. Jó erőben érzem magam, ráadásul ezúttal nem kell a fogyasztás miatt izgulnom, mint a korábbi nemzetközi mérkőzéseim előtt. Szeretnék egy jót bunyózni és kiszolgálni a közönséget” – zárta Halász, aki eddigi nyolc mérkőzését kivétel nélkül megnyerte a szekszárdi gálán. A sorozatot 2011-ben az albán Xhavit Visoka ellen kezdte építeni, majd Szalai Viktort (2011), Rostás Lázárt (2012), Béres Zoltánt (2013), Felly Manaziát (2013), Pintér Attilát (2014), Huszka Attilát (2015) és ismételten Szalai Viktort (2016) verte el.

A másik két szekszárdi bunyósnak, Novák Györgynek és Orsós Istvánnak egyelőre nincs meg az ellenfele, de a menedzserek ígéretei szerint mindketten szlovák ellenféllel szállhatnak szembe a gálán. Szerda estére ígértek pontos választ a szervezők, ahogy eldől, hogy kikkel bunyóznak, természetesen közöljük lapunkban. Ami a két fiatalember formáját illeti, gőzerővel készülnek és mindketten kitűnő erőnlétnek örvendenek. Bár nem szekszárdiak, de érdekes meccsre van kilátás a magyar ranglista negyedikje, Ajtai Szilveszter és másodikja, Tonte Jenő között, akik harmatsúlyban vívnak szintén hatmenetes felhozómeccset.

A sportcsarnok kapui négy órakor nyitnak ki, érdemes mielőbb kilátogatni az eseményre, hiszen a helyeket érkezési sorrendben lehet majd elfoglalni és a ringközeli székek vélhetően most is gyorsan gazdára találnak. A helyszínen büfé várja a sportrajongókat.

Novák György újra a ringben

Hosszú kihagyás után lép ismét ringbe az Unio Box Team egyik nagy kedvence, Novák György, aki legutóbb 2016 januárjában, a szlovákiai Párkányban (Stúrovo) bunyózott, és nyert Kiss Zoltán ellen. Nováknak bőven pozitív a mérlege, 18 meccséből 12-t megnyert, 6-ot elveszített, döntetlenje nem volt. Utolsó szekszárdi gáláján technikai K.O.-val győzött a román Mihai Macovei ellen. Most egy felhozó meccset szerveznek neki a menedzserek, vélhetően egy szlovák bunyós ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!