ökölvívás

2018.05.15. 19:38

Kiválóan állta a sarat Halász ifjú ellenfele

Színvonalat tekintve a három legjobb gála közé sorolja az idei Harcosok Éjszakáját Halász Gábor, az UNIO Box Team Szekszárd bunyósa, aki három nappal az esemény után elismerően nyilatkozott szombati ellenfeléről, Szabó Rolandról.

Berg Sándor, fotó: Makovics Kornél

Látványos, élvezetes bunyó kerekedett ki a szombati IX. Harcosok Éjszakája elnevezésű küzdősportgálán a hazaiak nagy kedvence, Halász Gábor és a 20 éves Szabó Roland között. A csata végül a rutinos öklöző győzelmével zárult.

„Pozitív csalódás volt ellenfelem teljesítménye, nagyon mozgékony, gyors és ügyes srácról van szó. Nem titkolom, nehezebb meccs lett ebből, mint amire számítottam – mondta Halász Gábor. – Azt azért hozzá kell tenni, hogy korábban tekintélyt parancsoló ellenfelei voltak. A szintén rutinos Séra Zoltánnal például döntetlenre végzett” – tette hozzá a 39 éves cirkálósúlyú, de ezúttal nehézsúlyban meccselő bokszoló.

Halász Gábor nemcsak fellépője, de szervezője is volt a múlt hétvégi gálának. „Színvonalas meccseket láthatott a közönség, azt mondhatom, hogy a három legjobb gálában benne van az idei. Egyedül Novák Györgyöt sajnálom, akinek nem a legjobb bunyóst (szlovák ellenfele 20 másodperc után feladata a felhozó meccset – A szerk.) találta meg a menedzsere.”

És, hogy lesz-e jubileumi, tizedik Harcosok Éjszakája? „Bízunk benne, hogy lesz. Rajtunk nem múlik!” – vágta rá Halász, aki hozzátette, mindez „csak” pénz kérdése. – Egy nagyobb név elkérhet 4000–5000 eurót is a fellépésért, ezzel szemben a teljes mostani rendezvény költségvetése került nagyságrendileg ennyibe – vázolta a különbségeket.

A most már 38 győzelemnél (17 K. O.) és 19 vereségnél járó bunyós még érez magában legalább egy-két nemzetközi meccset, s reméli, menedzseréhez befut néhány külföldi ajánlat. Addig sem ül karba tett kézzel, hiszen bármikor csöröghet a telefonja.

Akár attól a Mark de Moritól, aki ellen decemberben egyszer már kesztyűt húzott, s korábban a visszavágóról is szó esett. A múlt szombati gálán nyújtott teljesítménye mindenesetre új kapukat nyithat meg Halász Gábor előtt...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!