IX. Harcosok Éjszakája

2018.05.13. 14:37

Harcosok Éjszakája volt Szekszárdon

Kilencből kilenc. Halász Gábor egyhangú pontozással verte meg a budapesti Szabó Rolandot a IX. Harcosok Éjszakáján, ezzel továbbra sem talált legyőzőre a szekszárdi küzdősportgálán. A hazaiak másik nagy kedvence, Novák György ellen egy mentet sem bírt szlovák ellenfele.

Berg Sándor, fotó és videó: Makovics Kornél

A hétvégén ismét bebizonyosodott, van igény a megyében a jó színvonalú küzdősportra. Az idei gála hivatalos kezdése előtt néhány perccel már nem lehetett parkolóhelyet találni a sportcsarnok mellett, sokan közvetlenül a főbejárat előtti placcon vagy a szomszédos strandfürdő parkolójában tették le járművüket.

Az a több száz néző, aki végül a Harcosok Éjszakáját választotta szombati programnak, összességében nem csalódott. Amatőr bokszmeccseken szurkolhattak az UNIO Box Team fiatal bunyósainak (Józsa Béla, Horváth Márk, Takács Bálint), de láthattak MMA-harcot is, ami kiesett foggal és TKO-val ért véget, de K1-es címmérkőzést is végigizgulhattak.

Utóbbi egyik főszereplője az a Dóka Aliza volt, aki tavaly éppen Szekszárdon szerzett WFC-övet, s tette azt kockára ezúttal Ódor Lili ellen. A két törékeny lány négy meneten keresztül ütötte-vágta egymást, melynek végén – egyhangú pontozással – új junior bajnokot avattak.

A gála sajnos idén sem múlt el alibizés nélkül. Több mint két éves kihagyás után lépett ismét kötelek közé a hazaiak egyik nagy kedvence, Novák György. A 32 esztendős öklözőre a szlovák Marek Kraslan várt, akinek edzője 20 másodperc után úgy gondolta, nekik ennyi elég, és bedobta a törölközőt. Abban a szűk fél percben sem csinált semmit, Novák viszont nagy elánnal kezdett, s talán ez rémiszthette meg ellenfelét.

Az első és utolsó füttykoncert ekkor harsant fel a közönségtől, jogosan. Közel három órát végigülni ezért a produkcióért kár volt, s érthetően Novák sem ilyen visszatérésről álmodott.

Halász Gábor mérkőzésén már a tapsé volt a főszerep, egy kisfiú a nézőtérről annyira belemelegedett a szurkolásba, hogy kedvence mozdulatait utánozva csak annyit tudott ismételgetni: „Hajrá, Gábor!”. Halász pedig ment előre, s úgy tűnt, a megszeppent fiatalt már az első menetben leteríti a szekszárdi óriás. A 20 éves Szabó Roland azonban állta az ütéseket, néha vissza is támadott, amiből egy jó meccs kerekedett.

A show-t egyértelműen a budapesti srác vitte el, aki már-már Roy Jones Jr.-hoz hasonló pimaszsággal hajolt el az ütések elől. A több ütést így is Halász vitte be, hol felütéssel, hol horoggal talált be, s egyhangú pontozással továbbra is veretlen a Harcosok Éjszakáján, megszerezve pályafutása 39. győzelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!