Motokrossz

2018.06.14. 07:00

Az eső izgalmassá tette a csikóstőttősi versenyt

A szezonnyitó apostagi, illetve zombai versenynap után az előző hétvégén Csikóstőttősön mérték össze tudásukat és motorjuk erejét a Dél-MX versenysorozat résztvevői.

Berg Sándor, fotó: beküldött képek

Nagyon sok sportágban átok az eső, a motokrosszban viszont áldás a versenyzők számára. Ezt az „áldást” meg is kapták az elmúlt hétvégén a Dél-MX versenysorozat résztvevői Csikóstőttősön, ahol ezúttal is szép számú nézősereg állta körül a pályát.

A nevezési lista is hosszú volt, kereken százan érkeztek, hogy összecsapjanak a helyezésekért és a serlegekért.

Egyre népszerűbb Tolnában a motokrossz, már már a régi időket idézi egy-egy futam. Nem csoda ez, hiszen nemcsak a nevezők létszáma nő, de a színvonal is egyre jobb.

A felvételen is látszik, a versenyzők és kísérőik benépesítették a csikóstőttősi pálya parkolóját. Beküldött fotó

Csikóstőttősön is öldöklő csatákat hoztak a futamok, s nemcsak a profik, hanem a fiatalabbak, a kezdők, a haladók is kitettek magukért.

A kezdők egyik versenyszámát ráadásul Forrai Soma személyében helyi versenyző nyerte meg – nem kell meglepődni rajta, hogy ezúttal ő kapta a legnagyobb tapsot a kategóriák győztesei közül.

„A verseny reggelén jelentős eső zúdult a pályára, de a csapadék kimondottan jót tett a futamoknak. Autókkal gond nélkül meg lehetett közelíteni a pályát, úgyhogy a rendezéssel sem akadt problémánk – mondta lapunknak Langer József, a sorozat főszervezője. – Mindezt mutatja, hogy ezúttal kereken száz versenyző állt rajthoz a különböző futamokon, a pálya széléről pedig nagyjából hatszázan szurkoltak ismerőseiknek, rokonaiknak” – tette hozzá.

Eredmények

Lady: 1. Horváth Zsófi (Szekszárd), 2. Albert Andrea, 3. Hajós Barbara. Amatőr: 1. Kis István, 2. Laki Péter, 3. Mile Ferenc. Amatőr (MX2): 1. Skoff Gábor, 2. Weisz Adrián, 3. Bakos Csaba. Kezdő II: 1. Forrai Soma (Csikóstőttős), 2. Lőczi Gergő, 3. Sere Márk. Haladó (MX1): 1. Kurucz Imre Adrián, 2. Jauch Benjamin (Bonyhád), 3. Kertész Tamás (Tamási). Haladó (MX2): 1. Dorn Máté (Kakasd), 2. Vajda Gergő, 3. Papp Gergő. 85 ccm: 1. Varró Viktor, 2. Cservenka Máté, 3. Makár Gergő. Open (profi): 1. Sznoboda Bence, 2. Kiss Márk (Tolna), 3. Szabó Zoltán. Szenior: 1. Kosztolányi Dezső (Bogyiszló), 2. Gebei Gábor, 3. Varsányi Ottó. Hobbi: 1. Vass Sándor, 2. Szeder Balázs (Tolna), 3. Dobos Zoltán (Kakasd).

A nyári szünet előtt még június 23-án, azaz jövő hét szombaton Foktőre látogat a Dél-MX sorozat mezőnye. A záró futamnak a tervek szerint szeptember 9-én Dunavecse ad majd otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!