FOGATHAJTÁS

2018.06.11. 20:41

Kákonyi Norbert nyerte az 55. Magyar Derby-t

Összetett első hellyel, egyben az 55. Magyar Derby megnyerésével kezdte a szezont a faddi fogathatjó, Kákonyi Norbert.

Steinbach Zsolt, fotó: beküldött kép

Jól kezdte az évet Kákonyi Norbert, a faddi versenyző nyerte ugyanis az 55. fogathajtó Magyar Derbyt a kettesfogatok versenyében. Mint azt a fogathajtó elmondta, kicsit későn kezdték a felkészülést, ezért a június első hétvégéjén Mélykúton rendezett viadal volt az első idei versenyük. A Magyar Derby szakmai színvonalában a magyar bajnoksághoz fogható, egyben egy erős nemzetközi verseny is.

A faddi versenyző a hagyományosan leggyengébbnek számító számában, a díjhajtásban az ötödik helyet szerezte meg. A második napon, maratonhajtásban, nehéz pályán, nagy melegben jól teljesített a fogat, fel is jöttek összetettben a harmadik helyre, minimális

különbséggel lemaradva az előttük állóktól. Az utolsó napon az akadályhajtás pedig már kimondottan remekül sikerült a faddi csapatnak: rekordidő alatt, hibátlanul teljesítették a pályát, ezzel megszerezve az összetett győzelmet, egy romániai és egy szlovák fogat előtt.

Kákonyi Norbert azt nyilatkozta, hogy bár a világbajnoki indulás lehetősége csak a verseny évében dől el, ők lényegében már most a 2019-es, németországi vb-re készülnek. A mostani fogattal idén – a Derbyvel együtt – csak négy versenyen indulnak, de azok rangos megmérettetések lesznek.

Legközelebb Horvátországban, majd a magyar bajnoki döntőn, zárásként a világbajnokság leendő helyszínén állnak rajthoz. Kákonyi Norbert közben egy másik, tartalék fogattal is készül, azokkal a lovakkal külön versenyeken indul majd. Az új négylábúak egyike „díjhajtás-specialista”, akivel – ebben a versenyszámban – már a jövő évi világeseményen rajthoz szeretne állni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!