Paksi bronz a Király-kupáról

2018.07.08. 21:57

Mindkét meccsen fölényben volt a PFC, de csak egyet tudott megnyerni

Címvédőként a harmadik helyet szerezte meg a Paksi FC hétvégén a volt válogatott kapus, Király Gábor által létrehozott szombathelyi XV. Király-kupán.

Berg Sándor

Az első, a román Concordia Chiajna elleni felkészülési mérkőzéshez (1–0) képest alaposan felforgatta kezdő tizenegyét Csertői Aurél a négycsapatos torna elődöntőjében. A szlovák másod­osztályú FK Pohronie ellen a hétközi meccshez képest Fejes András, Báló Tamás, Simon Márk, a sérülésből felépült Hajdú Ádám, valamint három „próbázó”, Lőrincz Attila, Damásdi Alex és Horváth Péter is kezdett.

Utóbbi igen aktív volt a kétszer 30 perc alatt: az első félidőben büntetőgyanús szituációval, a másodikban egy veszélyes fejessel vétette észre magát, gólt azonban sem ő, sem valamelyik társa nem tudott szerezni. Ellenben a garamszentkeresztiekkel, akik az 53. percben egy középen megszerzett labdával megindulva a találkozó egyetlen találatát szerezték, döntőbe jutva első Király-kupájukon.

A Haladás elleni bronzmérkőzést (a házigazdák 1–0-ra kaptak ki a Kaposvártól) már az egyik legerősebb tizenegyükkel indították az atomvárosiak. Ugyanígy tett a szombathelyiek edzője, Michal Hipp is, aki kezdőbe nevezte a nyáron a Balmazújvárostól megszerzett Jurij Habovdát, a legutóbb a skót Dundee Unitedben szereplő dán Emil Lyngot és a Ferencvárostól kölcsönbe érkező Priskin Tamást.

Mindezek ellenére Haraszti szöglete után Lenzsér fejesével hamar megszerezte a vezetést a PFC. A folytatásban feljebb kapcsoltak a vendéglátók, de helyzetben ez nem mutatkozott meg. A félidő hajrájában Simon András egy kiugratás után megduplázta a paksiak előnyét, amit a második játékrészben akár tovább növelhettek volna. Az atomvárosiak mezőnyfölényét azonban nem követte újabb gól, de így is magabiztosan szerezték meg a harmadik helyet, s az azzal járó 100 ezer forintos jutalmat.

„Ha tréfálkozni szeretnék, azt mondanám, hogy ezt a bronzérmet bő egy hónappal ezelőtt kellett volna megszereznünk – mondta Csertői Aurél a torna végeztével. – Komolyra fordítva a szót, azt kell mondanom, hogy mindkét meccsen inkább az első félidők voltak jobbak. A szlovákok ellen azok játszottak, akikre abból a szempontból voltam kíváncsi, hogy mennyit fejlődtek, míg a Haladás ellen már egy komoly edzőmérkőzést játszottunk. Helyenként mindkét gárda igazán jó futballt mutatott, leginkább ez volt a fő célunk” – értékelte a látottakat a paksiak vezetőedzője.

A szombat esti döntőben az NB II-be frissen felkerülő Kaposvári Rákóczi 3–0-ra győzte le szlovák ellenfelét (Gól: Andorka, Kollega, Beliczky), így harmadik alkalommal hódította el a kupát.

A XV. Király-kupa végeredménye:

  • Kaposvár,
  • Pohronie,
  • Paks,
  • Haladás.
  • A torna legjobb kapusa a paksi Rácz Gergő, a legjobb mezőnyjátékos a kaposvári Hegedűs Dávid lett, a legjobb edzőnek pedig a győztes somogyiakat dirigáló Waltner Róbertet választották.

    Az atomvárosiak ezzel a tornával zárták Vas megyei edzőtáborozásukat, a héten ismét Pakson edz a csapat. A további felkészülési mérkőzésekről egyelőre nincs információ.

    Az OTP Bank Liga küzdelmei július 21-én kezdődnek.

    XV. Király-kupa, elődöntő

    Paksi FC–FK Pohronie (szlovák II) 0–1 (0–0).

    Paks: Rácz G. – Kővári (Bognár D., 31.), Fejes A., Gévay (Berdó, 31.), Báló – Lőrincz (Nagy R., 41.), Kesztyűs, Hajdú Á. – Damásdi, Horváth P., Simon M. (Hahn, 41.). Vezetőedző: Csertői Aurél. A másik meccsen: Kaposvár–Haladás 1–0.

    Bronzmérkőzés

    Szombathelyi Haladás–Paksi FC 0–2 (0–2).

    Haladás: Király – Habovda, Grumics, Tamás L., Bosnjak – Kovalovszki – K. Mészáros, Németh Márió, Petró, Lyng – Priskin. Vezetőedző: Michal Hipp.

    Paks: Nagy G. – Kulcsár D., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Kecskés T., Simon Á. (Kővári, 51.), Bertus – Haraszti, Simon A. (Hahn, 51.), Bartha. Vezetőedző: Csertői Aurél. Gólszerző: Lenzsér (6.), Simon A. (25.).

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!