Korinthosz ultrafutó-verseny

2018.08.14. 19:18

Enrico Maggiola 15 óra alatt futotta le a távot

Majdnem egy órát vert a második helyezettre a Korinthosz ultrafutó-versenyen az olasz győztes, Enrico Maggiola.

Rónai Gábor

Fotó: Makovics Kornél

Hetvenheten indultak, ötvenegyen célba is értek közülük a Korinthosz ultrafutó-verseny leghosszabb, 160 kilométeres távján. Huszonhatan menet közben „szálltak ki”, akadt olyan futó, akinek már csak néhány kilométer hiányzott a célig, de annyira elkészült az erejével, hogy kénytelen volt feladni.

Az összetett győztes olasz Enrico Maggiola hatalmas tempót diktálva 15:06,37 órási idővel nyert, a második helyen célba érő Gálik Ervint negyvenhét perccel előzte meg (15:53,54), a harmadik helyezett Gyöngyösi János Tiborra pedig több mint egy óra tíz percet (16:17,47) vert rá. A pokoli meleg és a brutális terepviszonyok komoly próbatételnek tették ki a versenyzőket, akik derekasan küzdöttek az elemekkel, de ahogy közeledett a cél, úgy lettek egyre nehezebbek a lábak, úgy esett egyre nehezebben a lépés, a gondolkodás.

„Fantasztikus volt a verseny, elismerés jár érte a szervezőknek. Nagyon jól éreztem magam, köszönöm a nyereményeket” – írta közösségi oldalán Enrico Maggiola.

Nyolcvan kilométeren kilencvennnyolcan értek célba, a leggyorsabb Simonyi Balázs volt, aki 6:43,56 órás idővel nyert Rácz Róbertet (6:44,58) és Maráz Zsuzsannát (7:00,50) megelőzve. A csapatversenyben a LefuTom bizonyult a legjobbnak (6:03,52).

A negyven kilométeres távon Nagy Péter győzött 2:42,52 órás idejével, Csótár Martin (3:12,12) és Szakács László (3:53,24) előtt. A csapatversenyben a Garmin Team második számú csapata végzett az első helyen (3:42,03).

A Korinthosz futóverseny kvalifikált a világ leghíresebb versenyére, a Spartathlonra, akik 21:30 órán belül értek célba, azok bekerültek a nevezők közé. Ha kisorsolják őket, akkor részt vehetnek a görögországi megmérettetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!