Paksi FC

2018.08.30. 14:04

Kulcsár és Szabó János is pihenőre kényszerül

A Paksi FC mindkét hátvédje a múlt szombati, Puskás Akadémia elleni bajnokin sérült meg.

Berg Sándor

Vezéráldozatokkal járt a Paksi FC Puskás Akadémia elleni múlt heti győzelme (3–2). Az atomvárosiak két szélső védőjét, Kulcsár Dávidot és Szabó Jánost is az első félidő végén kellett kényszerűségből lecserélnie Csertői Aurél vezetőedzőnek.

„Nem történt kontakt, egyszerűen csak egy sprintnél éreztem, hogy beleszúr a fájdalom a bal térdhajlítómba – emlékezett vissza sérülésére Kulcsár Dávid. – Nagyon megijedtem, mert korábban ugyanitt már volt egy komolyabb sérülésem. Remélem, még időben megálltam a futással” – bizakodott a paksiak jobbhátvédje, akit tegnap délután éppen az orvosnál értünk utol telefonon.

A 30 éves védő hétfőn ultrahangos vizsgálaton esett át, akkor nem találtak nála sérülésre utaló jelet, a tegnapi futóedzésen viszont ismét fájdalmat érzett, ezért MRI-vizsgálatnak is alávetették.

„Szerencsére komolyabb baj nem történt, a térdhajlat és a vádli közötti rész töltődött fel folyadékkal, az okozta a fájdalmat. Pihentetnem kell a lábam, és ha a folyadék felszívódik, ismét elkezdhetem az edzést” – mondta el a diagnózist Kulcsár Dávid. Azt viszont nem lehet tudni, hogy mennyit kell kihagynia.

Nem járt jól Szabó János sem, akit csapattársa után egy perccel szintén le kellett cserélni a felcsútiak ellen.

„Becsúszás után rosszul fogtam talajt, már akkor éreztem, hogy itt valami nincs rendben. Nem akartam kockáztatni, inkább cserét kértem” – mondta lapunk megkeresésére a paksi balhátvéd.

A hétfői vizsgálat megállapította, hogy a védő jobb térdében beszakadt a porc, az azonban csak ma este derül ki, hogy műteni is kell-e a védőt.

Csertői Aurél problémáit tovább szaporítja, hogy Lenzsér Bencét kiállította a játékvezető szombaton, így ő is kihagyni kényszerül a Diósgyőr elleni idegenbeli bajnokit (szombat, 19.30 óra). A vezetőedző filozófiája, miszerint minden poszton két hasonló kaliberű játékos legyen a csapatban, ezúttal jól jön – még ha ennek most aligha örül.

Kulcsárt valószínűleg Vági András, Szabót pedig Báló Tamás pótolhatja, míg az eltiltott Lenzsér helyére az elmúlt meccseken a kispadra szoruló Gévay Zsoltot állíthatja csatasorba a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!