kosárlabda

2018.08.10. 20:13

Másodikként zárt az U16-os csapat

Két győzelemmel és egy vereséggel a második helyen zárta az U16-os magyar leány válogatott az isztambuli felkészülési négyes tornát a házigazda törökök mögött, megelőzve a szlovákokat és a dánokat.

Berg Sándor

Fotó: Shutterstock

A Vincze Nikolettel felálló nemzeti csapat (a KSC másik korosztályos játékosa, Miklós Melinda nem került be a 12 fős utazó keretbe) a nyitó fordulóban az A-divízióba tavaly feljutó Dániával találkozott, s nyert magabiztosan 71–39-re. A szekszárdi együttes fiatal bedobója kezdőként lépett pályára, s 26 perc alatt 8 ponttal, 6 gólpasszal és 5 lepattanóval vette ki a részét csapata győzelméből.

A házigazda török válogatott már nagyobb falatnak bizonyult, amely ellen az első és az utolsó negyedben tudta felvenni a versenyt Mészárosné Kovács Andrea szövetségi edző csapata. Az 59–45-ös vereség alkalmával Vincze hat lepattanót és egy gólpasszt jegyzett.

Az isztambuli túra szépre sikeredett a magyar csapat szempontjából, amely a szintén egy győzelemmel és egy vereséggel álló Szlovákiát is verte tíz ponttal. A 3-as és 4-es poszton is bevethető szekszárdi ezúttal sem szerzett pontot, de az ő 5-5 lepattanója és asszisztja is kellett a 76–66-os sikerhez.

A litvániai Európa-bajnokságra készülő korosztályos válogatottunk augusztus 8-án és 9-én Szerbiával játszik felkészülési mérkőzést Székesfehérváron.

Kaunasba Eb-ezüstérmesként utazik a nemzeti csapat, ahol sorrendben a bronzérmes Olaszországgal (augusztus 17., 19 óra), majd Horvátországgal (18., 14.30 óra) és Lengyelországgal (19., 19 óra) vívja csoportmeccseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!