NŐI FUTSAL

2018.08.29. 07:00

Szekszárdi ezüstérem és különdíj az ELTE-kupáról

Ezüstérmet szerzett az Agenta Girls Szekszárd FC a VII. ELTE-BEAC Futsal Kupán, a Tolna-Mözs épphogy lecsúszott a dobogóról.

Berg Sándor

Fotó: Ágai Ágnes/ELTE-BEAC

Mindkét megyei csapat remekül kezdte a tornát: a Tolna-Mözs magasan a legtöbb gólt szerezte a csoportkörben, amely során a Tatát, a Csömört és a TFSE-t is kiütötte, míg a Szekszárdot a házigazda ELTE-BEAC, a Biatorbágy és a Gyula sem tudta megállítani – nem csoda, hogy mindkét gárda csoportelsőként jutott tovább (a harmadik négyesből a Hajdúböszörmény és a Kalafa ment tovább).

A fővárosba címvédőként érkező Szekszárd a finálé kapujában sem botlott el, Micskó Márk együttesét a Kalafa sem tudta megállítani, a Gyula azonban megtette ezt a Tolna-Mözzsel, így a tavalyi ezüstérmesnek idén be kellett érnie a negyedik hellyel.

„A csoportkör után sokat kellett várni a következő meccsre, amire nem sikerült felpörögnünk. Érmet nem szereztünk, de voltak biztató jelek, s tudjuk, hogy miben kell még fejlődnünk” – mondta Varga Adél, a tolnaiak játékosa.

Az egész tornán kiválóan játszó Szekszárd a hármas döntőben az Amazonokat ismét megverte (1-0), míg a Hajdúböszörménnyel döntetlent játszott (0-0), de ez sem volt elég a címvédéshez, mivel a HTE nagyobb arányban verte a gyulaiakat (5-0).

„Alakul a csapatunk, a torna pedig nagyszerűen szolgálta felkészülésünket. Nem panaszkodhatunk, ez az ezüstérem is nagyszerű eredmény. Talán csak annyi hiányérzetünk lehet, hogy bár öt győzelmet és egy döntetlent szereztünk, s mindössze egyetlen gólt kaptunk, mégse tudtunk címet védeni” – nyilatkozta Micskó Márk.

VII. ELTE-BEAC Futsal Kupa

A csoport (a Tolna-Mözs eredményei): Tolna-Mözs–Tatai AC 13–0, Tolna-Mözs–Rubeola FC Csömör 6–2, Tolna-Mözs–TFSE 4-1.

B csoport (az Agenta Girls Szekszárd FC eredményei): Szekszárd–ELTE-BEAC 2–0, Szekszárd–Biatorbágy 8–1, Szekszárd–Gyulai Amazonok 1–0.

A középdöntőben: Tolna-Mözs–Gyulai Amazonok 0-2. Szekszárd–Kalafa 4-0.

A hármas döntőben: Szekszárd–Hajdúböszörményi TE 0–0. Szekszárd–Gyulai Amazonok 1–0.

A Szekszárd Anna Shulha révén egy különdíjat is hazavihetett, az ukrán játékost a torna legjobb mezőnyjátékosának választották.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!