Szekszárdi Fekete Gólyák KC

2018.09.27. 14:32

A hazai pálya előnyében bízhatnak a szekszárdiak

Egyről a kettőre lépne, jobban mondva a második fordulóból a harmadikba jutna a Szekszárdi Fekete Gólyák KC a női Magyar Kupában.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Horváth Szimonetta és Mészáros Melinda együttese az első körben izgalmas és fordulatos mérkőzésen 26–24-re legyőzte a NEKA csapatát. Azóta eltelt két hét, s újabb sérülttel gyarapodott a maródiak listája szekszárdi oldalon.

„Nem lesz könnyű a feladat, hiszen Nagy Szilvia mellett Gyenis Patríciára sem számíthatunk. Ezúttal a bokájával bajlódik a beállós, s jobbnak látjuk, ha nem kockáztatjuk meg a pályára lépését. Inkább a jövő heti bajnokira épüljön fel, minthogy a kupameccsen rásérüljön mostani problémájára” – mondta lapunknak Horváth Szimonetta.

A mai találkozó két főszereplője hasonlóan kezdte az idei bajnokságot: a Fekete Gólyák csúnyán beleszaladt a késbe Mohácson (13–27), amit hazai pályán a Nagyatád ellen javítottak ki (33–26), míg baranyai riválisuk a bajnoki cím egyik várományosa, a Szombathelyi KKA otthonában kapott ki (17–19), majd saját közönsége előtt a gárdonyiakat győzte le (30–23). A két csapat közti kapocs a Rinyamenti KC, amelyet a kupában 31–27-re múlt felül Kovács Tamás gárdája.

„A fiatalokkal felálló akadémistáknál is nagyobb eredmény lenne túljutni a Kozármislenyen – folytatja a szekszárdi edző. – Videózásra nem volt lehetőségünk, de azt tudjuk, hogy gyors, tempós játékot játszanak, jó lövőik vannak, s nálunk nagyobb merítési lehetőséggel, gyakorlatilag két sorral dolgozhatnak. Átalakult az ő csapatuk is, többen jöttek-mentek, korábbi játékosunk, Gulya Krisztina Kecskemétről igazolt riválisunkhoz, megszerezték Polics Tímeát is, és maradt Kozármislenyben Palotás Fanni, aki tavaly az ötödik helyen végzett a góllövőlistán. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni, hogy szoros meccset játszunk. A győzelemről sem mondunk le!”

Bizakodásra adhatok okot, hogy a Magyar Kupa elmúlt nyolc kiírása közül hatszor is eljutott a harmadik fordulóig a megyeszékhely együttese (kivétel a tavalyi, illetve a 2011/2012-es idény volt). A hazai pálya pedig valóban sokat segített eddig a szekszárdiaknak, ugyanis az NB I/B-s vagy annál alacsonyabb osztályú csapatokat valamennyiszer legyőzték (négyből négy győzelem a mérleg), de idegenben is csak kétszer, egy évvel korábban a NEKA (22–25), a 2015/2016-os szezonban pedig a Csurgó (22–23) tudta megállítani őket – a többi hat meccsből győztesen jöttek ki.

Női Magyar Kupa, a 2. fordulóban. Szekszárdi Fekete Gólyák KC-Kozármisleny SE, csütörtök, 18.30 óra. Szekszárd, városi sportcsarnok. Vezeti: Budai-Bock, Rácz L.

 

A folytatásról

A harmadik fordulóban a nyolc továbbjutó csapat mellé az NB I tavalyi kiírásának 7-12. helyezettjei (Kisvárda, Fehérvár, Debrecen, Budaörs, MTK, Békéscsaba), valamint az NB I/B bajnokcsapatai (Mosonmagyaróvár, Eger) csatlakoznak. Ez az utolsó forduló, ahol a résztvevő csapatokat területi fekvésük szerint sorsolják össze. Azonos osztályú csapatok esetén a sorsolás szerint elöl álló csapatot, különböző osztályú csapatok esetén az alacsonyabb osztályú csapatot illeti meg a pályaválasztói jog. A sorsolást október 9-én, 11 órakor tartják, a mérkőzésnap hivatalosan október 25., csütörtök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!