kosárlabda

2018.09.24. 20:36

Ez már egy teljesen más bonyhádi csapat volt

Morgen Frigyes alakulata a nyitómeccshez képest sokkal meggyőzőbb játékkal rukkolt elő.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

Ha nem is száznyolcvan, de legalább 120 fokos fordulatot vett egy hét alatt a Knipl Kft. Bonyhádi KSE, amely a MEAFC elleni bajnoki nyitófordulóban elszenvedett huszonöt pontos vereségből (54–79) felállt, helytállt, sőt meg is szorongatta a bajnoki címre jó eséllyel pályázó Veszprémet.

A bakonyiak ellen ezúttal több kiemelkedő teljesítményt is el lehetett könyvelni: Somogyfoki Szabolcs dupla-duplát ért el (13 pont, 10 lepattanó), de a csapat másik magas­embere, Tömösváry Máté sem maradt el tőle sokkal (14 pont, 8 lepattanó). A paksi fiatal, Dorogi Gergő át tudta menteni a miskolciak elleni jó formáját (15 pont, 5 lepattanó, 2 sapka).

Hármójukról szólt a nyitó negyed völgységi részről, összesen 18 pontot szórtak ez idő alatt, amivel sikerült meglepniük a Veszprémet. Az első tíz percben mutatott játékot még kétszer sikerült megismételniük, de a második negyedben összeszedett hátrányukat már nem tudták ledolgozni a Somogyfoki Pétert nélkülöző bonyhádiak.

„Rendkívül büszke vagyok a csapatomra, megjöttek azok az egyéni teljesítmények, amivel egy ilyen megerősödött csoport bajnoki címére joggal pályázó csapat ellen jól lehet játszani. Azok, akiknek idegen volt még ez a légkör, felnőttek a feladathoz. Dolgozunk tovább és az ellen is, hogy ne egy lesajnált csapat legyünk ebben a bivalyerős Piros csoportban” – fogalmazott Morgen Frigyes, a BKSE vezetőedzője.

Férfi NB I/B, Piros csoport, a 2. fordulóban

Knipl Kft. Bonyhádi KSE–HOYA-Pannon Egyetem Veszprém 70–86 (23–22, 9–23, 20–21, 18–20).

Bonyhád, V: Kapitány, Radnóti.

Bonyhád: Jilling 9/3, Pupp 10, Baki, Tömösváry 14/3, Somogyfoki Sz. 13/3. Csere: Dorogi 15, Nagy B. 5, Buday-Sántha, Kis M., Gébert 4, Csobán, Hadnagy. Vezetőedző: Morgen Frigyes.

A Veszprém legjobb dobói: Szabó P. 22/6, Völgyi M. 15, Körtélyesi 14/6.

Ebből a mérkőzésből már táplálkozhatnak Bonyhádon, s egy ilyen mérkőzésnek lökést is kell adnia a Veszprém mellett a feljutásról szintén álmodozó oroszlányi OSE Lionsszal szembeni, október 5-i idegenbeli mérkőzésre (kezdés: 19 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!