kosárlabda

2018.10.03. 07:50

Az újjáalakult PEAC-ot fogadja a KSC Szekszárd

Az Atomerőmű KSC Szekszárd félgőzzel is könnyedén győzte le múlt pénteken a nyolcadik fordulóból előrehozott bajnoki mérkőzésen a PINKK-Pécsi 424 gárdáját (82–55), a Magyar Kupa-címvédő ma a másik baranyai együttest, a PEAC-Pécset fogadja.

Berg Sándor

Fotó: Mártonfai Dénes

Jó érzésekkel tekinthet vissza a Szekszárd az elmúlt szezonbeli, pécsiek elleni hazai mérkőzésére: a bajnoki ezüstérmes tavaly decemberben leiskolázta a PEAC-ot, amely az első negyedben mindössze négy, az első félidőben pedig húsz pontot szerzett, a KSC pedig végül 86–50-re nyert.

Azóta sok minden történt a legutóbb hetedikként záró PEAC háza táján: a spanyol Gabriel Carrascót Meszlényi Róbert váltotta a kispadon, de a PINKK-kel, valamint a pécsi önkormányzattal kötött megállapodás szerint a játékoskeretben is változások történtek. Szücs Lillát és Szücs Rékát a szekszárdi szurkolók láthatták múlt pénteken PINKK-mezben, de Demeter Nóra, Juhász Dorka, Licskai Zsófia, Rasheed Rita, valamint a három légiós, Szanja Mandics, Briana Roberson és Maja Vucsurovics egyaránt külföldre távozott. Ellenkező utat járt be viszont Gémes-Sarok Nikolett és Ruják Nóra, akik a PINKK-ből igazoltak a PEAC-hoz, de a válogatott Simon Zsófia (Győr), valamint Barnai Judit (BEAC) is a pécsieket erősíti már.

Az új szakmai stáb valószínűleg nem számíthat még a tavalyi szezon legjobb lepattanózójára, a nigériai Sarah Imovbiohra (meccsenként 14,6 lecsorgót kaparintott meg), aki nemzeti csapatával a hétvégén véget ért világbajnokságon szerepelt (Nigéria 8. lett) csakúgy, mint az új szerzemény, az irányító Julie Vanloo, akivel éppen, hogy lecsúsztak a belgák a dobogóról.

Női NB I, 1. forduló. Atomerőmű KSC Szekszárd-PEAC-Pécs, szerda, 18 óra. Szekszárd, városi sportcsarnok, Vezeti: Pálla Zoltán, Farkas Gábor, Kulcsár Tibor.

Presztízscsata

„A teljes bajnoki mezőnyről, így a PEAC-Pécs együtteséről is elmondható, hogy a legjobb nyolc csapat közé igyekszik. Mivel szomszédvári rangadóról van szó, nagyon éles csatára van kilátás – mondta Szabó Noémi. – Szerencsére nálunk mindenki egészséges. Erica McCall is egyre jobb állapotban van, úgy néz ki, hogy a vádlisérülése nem annyira komoly, mint azt elsőre gondoltuk. Frida Eldebrink is egészséges, úgyhogy teljes kerettel készülünk a PEAC elleni összecsapásra” – tette hozzá a szekszárdi klub szakmai és sportigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!