maraton

2018.10.09. 20:04

Élmezőnyben a megyei futók

A dombóvári Horváth Tamás korosztályában 35. lett a 42,2 kilométeres maratoni távon. A paksi Vidákovics Angéla kiváló futásával kategóriájának 15. legjobbja lett. A teljes egyéni maratoni mezőny közel 6 ezres volt.

Rónai Gábor

A maraton előszobájának számító 30 kilométeren is született megyei siker. A tolnai Merk Péter remek futásával a 68. lett az 1500 fős futamban.

A 33. SPAR Budapest Maraton Fesztiválra összesen 33 ezer 500 nevezőt regisztrált a szervező Budapest Sportiroda. Ez a létszám meghaladja a tavalyi nevezéseket, így lett az idei fesztivál minden idők legnagyobb hazai szabadidős sporteseménye. Magyarország több városában is megközelítően ennyien laknak, olyan, mintha Ózd vagy Szekszárd minden lakosa elindult volna.

Rekord született a külföldi nevezők számában is, 96 országból 5200-an érkeztek Budapestre. Hazánk 1062 településéről, azaz minden harmadik helységéből érkeztek futók. A legidősebb induló a 85 éves Kenyér Imre volt.

Számos művész, politikus és sportoló is rajthoz állt, Szijjártó Péter külügyminiszter első maratonját futotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!