kézilabda

2018.11.26. 20:39

Hiányzott az akarati tényező

Az edző érez lelkiismeret-furdalást az újabb vereség miatt.

Berg Sándor

Egymás után második idegenbeli mérkőzését játszotta a Gólyák csapata, Gárdonyba betegség miatt Farkas Anita egy edzéssel, Tóth Barbara pedig edzés nélkül utazott.

Meglepték a Szekszárdot a hazaiak, akik váratlan felállásban kezdték a mérkőzést. Pár perc után alkalmazkodtak ehhez a helyzethez Reisch Gabrielláék, a szélső és Fehér Tímea góljaival tartani tudta a lépést ellenfelével az FGKC, s miután Schell Gabriella is elkezdett védeni, elléptek riválisuktól a vendégek (15. perc: 6–9). Ezt követően a tervezett felálláshoz állt vissza a Gárdony, mégis ekkor hibázott többet a Gólyák csapata (20. p.: 11–11). A Szekszárd védekezésében továbbra is sok volt a hiba, amit támadóoldalon kompenzáltak Farkas átlövései és Gyenis Patrícia beállós góljai, míg Nagy Szilvia biztosan értékesítette a büntetőket.

A második félidőt jobban kezdte a hazai csapat, amelynek két, erős beállója – könnyű fújásokkal – egymás után harcolta ki a büntetőket. Ennek ellenére Kónya Dóra két villanásával még egalizált a Szekszárd (46. p.: 25–25), de a fordulás után az FGKC belső hármasa súlytalanná vált. Nagy büntetőt hibázott, Fehér a kapusba lőtte a labdát, ez a két hiba pedig megpecsételte az elfáradó vendégek sorsát.

Tabajdi Ferenc: – Próbálok mindent megtenni, mégis nekem van lelkiismeret-furdalásom a történtekért. Hisztit, képvágásokat látok, magyarázkodásokat hallok, miközben akarati hiányosságokat érzek, és a legegyszerűbb, megbeszélt helyzetekben is hibázunk.

Az FGKC szombaton Dorogra utazik, az őszi szezont de­cember 9-én a Győri ETO U19-es csapata ellen zárja.

Női NB I/B, Nyugat, 9. forduló.

Gárdony-Pázmánd NKK–Szekszárdi Fekete Gólyák KC 29–27 (16–19).

Gárdony, 200 néző. V.: Szöllősi D., Szöllősi S.

Szekszárd: Schell – Kónya 1, Farkas A. 5, Nagy Sz. 6 (6), GYENIS 5, Fehér T. 3, REISCH 7. Csere: Bíró.

Kiállítások: 6, ill. 8 perc.

Hetesek: 11/9, ill. 8/6.

Ezek is érdekelhetik