sportlövészet

2018.12.14. 17:25

Első helyre lőtték magukat a légpuskások

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

Senkinek sem kellett fedezékbe vonulnia, hiszen semmilyen veszélyt nem rejtett magában az a tény, hogy a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kollégium és Általános Iskola volt a házigazdája a 2018/19-es országos sportlövő diákolimpiai döntőnek múlt héten.

A tizenkilenc megyéből és a fővárosból nevezett 440 diák három kategóriában mérette meg magát: nyílt irányzékú légpuska, zárt irányzékú légpuska, valamint légpisztolyos osztályban.

Tolna megyéből a völgységi intézmény lövészszakkör csapatának tizenegy tanulója versenyzett Beke Zoltán lövészszakkör-vezető tanár vezetésével.

A pedagógus lapunknak elmondta, nagyon kiegyenlítettek az erőviszonyok, apróságokon múlik a siker, előzetesen abban bízott, hogy lesz dobogósuk, titkon pedig remélte, bajnokot is avathatnak.

Az általános iskolát Quell Isabella, Németh Noémi, Daradics Levente, Péter Patrik, míg a középiskolát Péter Eszter, Németh Lilla, Andók Zsófia, Hinek Dominik, Herceg Csaba, Goják János, Nemes Balázs Boldizsár képviselte.

A rangos országos eseményen a bonyhádi gimnázium fiúcsapata a húszlövéses nyílt irányzékú légpuskás csapatverseny diákolimpiai bajnoka lett 481 köregységgel, míg a lánycsapat harmadik helyezést ért el egy ponttal lemaradva a győztestől. A legjobb egyéni helyezettek közül az általános iskolások kategóriájában Quell Isabella az előkelő tizenkettedik, Péter Patrik a huszadik helyet szerezte meg. A középiskolásoknál Péter Eszter a nyolcadik pozíciót, Hinek Dominik pedig a tizenhetedik helyezést érte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!