nb iii

2018.12.31. 15:27

Sok gólt kaptak, keveset szereztek a paksi fiatalok

A tabella utolsó helyéről várja az NB III-as focibajnokság Közép csoportjának tavaszi folytatását a Paksi FC II. csapata. Tököli Attila edző arról is beszélt, változtatásokra lesz szükség, hogy meglegyen a bennmaradás.

Balázs László

Nyáron Oszter-májer Gábort Tököli Attila váltotta a kispadon. Vele azonban egyelőre nem megy a Duna-parti alakulatnak, edzőként eddig nem tudott emlékezeteset nyújtani, nem árt észnél lennie, mert a sikeres játékoskarrier és a sikeres edzői karrier nem mindig járnak együtt.

– Nyáron teljes koncepcióváltás volt a klubnál az NB III-at illetően. Abban maradtunk, hogy az NB III-as bajnokság a tehetséges fiataljaink versenyeztetését és fokozatos felépítését szolgálja majd, ezért a korábbi időszakhoz képest másképp képzeltük el az idei csapatot – mondta Tököli Attila. – Tisztában voltunk vele, hogy a fiatalítás átmenetileg az eredményesség rovására megy, de ezt felvállaltuk. A hosszabb távú cél az, hogy mélyvízbe dobjuk az igazán tehetséges helyi fiatalokat, illetve azokat, akiket máshonnan igazoltunk és komoly potenciált látunk bennük.

Pakson is az NB III-as csapat versenyeztetése egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy a fiatalok minél hamarabb beleszokjanak a felnőtt futballba, és a legjobbak már tapasztalatokkal felvértezve kerülhessenek be akár az első csapatba, vagy megerősödve mehessenek kölcsön az NB II-be.

– Az első csapat játékrendszerét próbáljuk játszani, hiszen azt kellene a srácoknak minél jobban elsajátítani – folytatta a paksi szakvezető. – Természetesen volt egy-két olyan találkozó, amikor a rendelkezésre álló játékosokhoz alkalmazkodva némileg változtattam ezen. A csapat magán viseli azokat a jegyeket, melyek a nagyon fiatal alakulatoknál szinte mindig jelen vannak, és ezekhez hozzáadódnak még, hogy éppen a másodikcsapat-jellegből adódóan sokszor nem edzünk együtt, hét közben kevés idő van arra, hogy a focistákkal tökéletesíteni lehessen taktikai dolgokat. Erre a jövőben meg kell találjuk a megoldást.

Javítani való van bőven, hiszen sok gólt kaptak és keveset rúgtak Nagy Ádámék.

– Eredményességben mindenképpen javulnunk kell. A tabellán nem állunk jól, és akkor nagyon finoman fogalmaztam – tette hozzá Tököli Attila. – A csapatnak bent kell maradni, miközben nem szeretnénk feladni eredeti célunkat sem, azaz szeretnénk a fiatalokra továbbra is több terhet rakni, és hozzászoktatni őket a felnőtt futballhoz. Játékosaimtól azt várom, hogy akarjanak tanulni és fejlődni, érdekelje őket a futball és akarjanak igazán jó játékossá válni. Akiben megvan a szándék, az bármit elérhet, akiben nincs, az semmire sem fogja vinni.

A bennmaradáshoz feltehetően kardinális változtatásokra lesz szükség, ezekről egyelőre szűkszavúan beszélt az edző.

– A módosítások nem csak rajtam múlnak, és nem is az én kompetenciám – jegyezte meg a zöld-fehérek edzője. – Klubon belül már beszéltünk erről az őszi szezon befejeztével, de a januári munkakezdéskor leülünk és ismét átbeszéljük, ki, miben és hogyan látja a fejlődés lehetőségét. Ezt követően születik majd döntés a szükséges változtatásokról – szögezte le Tököli Attila.

A paksiak második csapata március 3-án, a listavezető Szentlőrinc ellen hazai pályán kezdi meg a tavaszi szezon küzdelmeit. A gárda nyolcszor játszik hazai pályán, hatszor pedig vendégként szerepel majd. Az idény június 2-án fejeződik be. Az őszi mérleg

Hazai pályán: 7 mérkőzés, 0 győzelem, 3 döntetlen, 4 vereség, 4 rúgott, 12 kapott gól, 3 pont. Idegenben: 9 mérkőzés, 2 győzelem, 1 döntetlen, 6 vereség, 7 rúgott és 16 kapott gól, 7 pont.

Rekordok, a legjobb sorozat: 1 győzelem és 1 döntetlen a 12. és a 13. forduló között. A legrosszabb sorozat: 4 vereség a 8. és a 11. forduló között. A legtöbb rúgott gól egy meccsen: 2 (négyszer). A legtöbb kapott gól egy meccsen: 4 (a SZEOL ellen).

A házi góllövőlistán, 3 gólos: Horváth Péter, 2 gólos: Adamcsek Máté, Nagy Ádám István.

Edzőmeccsek

A paksiak második számú csapata kilenc felkészülési találkozóval hangol a 2018/2019-es bajnokság tavaszi folytatására.

A program. Január 26.: Paksi FC II.–Budaörs. Január 30.: Szekszárdi UFC–PFC 17 óra. Február 2.: PFC–Ménfőcsanak. Február 6.: Kiskőrös–PFC. Február 10.: Kalocsa–PFC. Február 13.: Tamási 2009 FC–PFC. Február 16.: PFC–Bonyhád VLC. Február 20.: Dunaharaszti MTK–PFC. Február 24.: PFC–Jánoshalma. A meccsek pontos kezdési időpontjai még egyeztetés alatt állnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!