Úszás

2019.01.28. 17:55

A jövő bajnokai versenyeztek a fővárosban

Balázs László

Fotó: Beküldött kép

A dél-dunántúli régió válogatottjának tagjaként remekül szerepelt a Szekszárdi Sportközpont Nkft. három sportolója a fővárosban lebonyolított versenyen – mondta Ritter Péter kommunikációs munkatárs.

A Tüske uszodában a kilenc régió közel háromszáz versenyzője mérte össze tudását. Az ifjú tehetségek régiónként vonultak be a régióvezetőikkel és kiemelt mentoraikkal. A múlt és jelen nagy bajnokai közül az olimpiai aranyérmes Kovács Ágnes, Risztov Éva, Szabó József és dr. Wladár Sándor is együtt vonult a fiatalokkal.

„A tehetség minden körülmények között utat tör magának, az úszás pedig igen meghatározó szerepet tölt be a magyar sportban, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már számtalan bajnok került ki az uszoda falai közül” – emelte ki beszédében dr. Wladár Sándor, a MÚSZ elnöke.

A Magyar Úszó Szövetség pedig mindent megtesz, hogy ez a tendencia folytatódjon, ezért is fordít kiemelt figyelmet a jövő bajnokai utánpótlásprogramra, amely több, kisebb-nagyobb változáson átesett az elmúlt két évben. Ennek egyik jelentős eredménye, hogy a felmérőket felváltották különböző gyakorlati tréningek, hasznos előadások és interaktív képzések. Így nemcsak a gyerekeket és edzőket, hanem a szülőket is sikerült megszólítani. A januári összrégiós verseny az elmúlt év méltó lezárása és egyben az idei szezon elindítása volt, ahol együtt ünnepeltek és szurkoltak szülők, versenyzők és edzők.

Szekszárdról Horváth Luca, Hild Zsanett és Liszkai Péter került be a Dél-Dunántúl régiójának válogatottjába, ahol méltón képviselték egyesületüket és városukat. Teljesítményükkel nagyban hozzájárultak a régió csapatának nagyszerű szerepléséhez. Az egyéni versenyszámokban Horváth Luca (100 méter hát­úszás) és Hild Zsanett (100 méter gyorsúszás) harmadik helyezést szerzett, Liszkai Péter (100 méter hátúszás) hetedik lett. Gyorsváltóban Hild Zsanett a harmadik helyezett csapat tagja volt.

A régiók közötti versenyt a Dél-Alföld nyerte, a második Dél-Dunántúl lett, még a harmadik helyen holtversenyben a Nyugat-Dunántúl és a Budapest egyes számú régiója végzett.

Borítóképünkön: Hild Zsanett (balról), Horváth Luca és Liszkai Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!