cselgáncs

2019.02.12. 17:44

A negyedik legjobb csapat lett az Atomerőmű SE

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotó

Három éremmel és két pontszerző helyezéssel összesítésben a negyedik legjobb csapat lett az Atomerőmű SE a múlt héten Cegléden rendezett Magyar Kupán. Az élen az UTE zárt, a második helyet a házigazda CVSE szerezte meg, a dobogóra még a Budaörs fért fel. Paksiként a fiatalságot Szabó Anna Anita, Akkerman Gergely, Veres Marcell és Windischmann Bence, a rutint Csoknyai László képviselte.

A paksiak sikeres szereplését Windischmann Bence kezdte, aki a 73 kilogrammos súlycsoportban három ippon-győzelemmel egészen a döntőig menetelt, ott viszont a házigazdák fiatalja, Ócsai Sándor megállította (a ceglédi két vazaarival bizonyult jobbnak).

Egy súlycsoporttal feljebb (81 kg) Akkerman Gergely és Veres Marcell képviselte az ASE-t. Előbbi habár első mérkőzésén vereséget szenvedett a végül ezüstérmes Sárhegyi Gábor (Vasas) ellen, a vigaszágon győzelmet győzelemre halmozott, s végül egy vazaarival bronzérem került a nyakába. Veres egy vereség, egy győzelem és ismét vereség után a hetedik helyen zárt.

Nemzetközi tornán legutóbb tavaly áprilisban szereplő Csoknyai László súlycsoportot váltva ezúttal a 90 kilósok között indult, s bizonyította, a „nagyobbak” között is megállja a helyét. A kétszeres olimpikon három ippongyőzelemmel kezdett, a döntőben a rákosvidéki Nerpel Richárdnál bizonyult jobbnak egy kisbelső ledöntéssel. Az aranyig vezető úton „Csoki” felvonultatta kedvenc technikáit, így a válldobást, a kisbelső horgot és a „krokodil” becenévre hallgató kedvenc fogását, a karpréses leszorítást is.

Egyedüli női paksi indulóként Szabó Anna Anita (63 kg) lépett tatamira, aki a januári országos rangsorversenyen elért ezüstérme után – nyitógyőzelem után két vereséggel – ezúttal lemaradt a dobogóról, s az ötödik helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!