sport

2019.02.25. 19:10

Terepfutás, a legvégén fröccsökkel öblítve

Harmadik alkalommal rendezték meg a szezonnyitó terepfutó versenyt, a Bodri Trailt.

Balázs László

Fotó: Makovics Kornél

Hagyományosan ezúttal is február végére tette az erőpróba időpontját a szervező Borvidék Futóegyesület és a házigazda Bodri Pincészet. A több mint ötszáz résztvevő három távon indulhatott: S (kisfröccs) 15,4 kilométer, 426 méter szintemelkedés; M (nagyfröccs) 28,9 kilométer, 708 méter szintemelkedés; L (hosszú lépés) 40,7 kilométer, 927 méter szintemelkedés. Utóbbi, brutális etap Sötétvölgy–Ladomány–Grábóc–Szálka–Faluhely-dűlő útvonala hidegben és szélben alaposan próbára tette a vállalkozó kedvű sportársakat, akiknek 3, 5, illetve 7 órájuk volt a teljesítésre.

A szekszárdi rendezők minden erőpróbája nagyon népszerű országszerte. Ezúttal is hamar betelt az összes nevezési lista, jöttek is az ország minden részéből, sajnos volt olyan is, aki betegség miatt az utolsó napokban visszamondta a részvételét.

A verseny útvonala ösvényen, kijelölt turistaútvonalakon, valamint kisebb szakaszon közúton haladt. A Szekszárdi-dombság területén, a péntek éjszakai fagy miatt ezúttal normál terepviszonyok várták a nyúlcipőt húzó indulókat. A frissítő pontokon vizet, kólát, izotóniás italt, banánt és szőlőcukrot is kínáltak, de ez a profi szervezőcsapat révén egyáltalán nem lepett meg senkit.

– A Trails-sorozatnak több állomása van. Szekszárdon a dombra fel és le futás miatt elsődleges célként talán mindenki a távok teljesítését tűzte ki maga elé célként – mondta Márkus István szervező. – A szolgáltatásokkal – frissítőpontok száma, meleg étel, érmek, after party – úgy gondolom elégedettek voltak az indulók. Tény, hogy a sok új induló a korábbi zárt körű, családias légkör határait feszegeti. A versenysorozat kiváló bevezetés a terepfutással ismerkedőknek, hiszen mind az S, majd az M táv teljesítése nem okozhat gondot a lelkiismeretesen készülő, e téren még tapasztalatlanabb sporttársaknak, ezt követően pedig az L táv, majd a hosszabb távú és komolyabb szinteket is tartalmazó versenyek teljesítése sem lesz elérhetetlen számukra. A résztvevők szerint ezúttal is nagyon jó volt a hangulat.

Eredmények:

15 km: 1. Nyári József 01:10:03, 2. Várbíró Attila 01:12:03, 3. Busa Tamás 01:12:18.

28 km: 1. Monostori Ákos 02:24:23, 2. Szombathy Iván 02:26:39, 3. Balogh Ferenc 02:27:36.

40 km: 1. Margull Dániel 03:03:36, 2. Nedjalkov Balázs 03:05:56, 3. Burai László 03:18:12.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!