asztalitenisz

2019.03.21. 09:47

Aranyakkal szeretnének elbúcsúzni Szekszárdtól

Két arannyal szeretne elbúcsúzni Türei Ferenc és Szily György a Szekszárd AC-tól. Négy év után dr. Varga József úgy döntött, hogy nem támogatja a klubot, amely új utakra léphet a jövőben.

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes

Januárban még csak pletykaszinten lehetett hallani róla, hogy az új szezontól nem támogatja a Szekszárdi Asztalitenisz Clubot dr. Varga József, mostanra azonban – bár a hivatalos bejelentés még várat magára – egyre több jel mutatja, hogy véget ér a pingpong sikerkorszaka.

Az elsőszámú csapat játékosai közül már mindenki talált magának új csapatot: Madarász Dóra Franciaországban, Bálint Bernadett Németországban folytatja, Imre Leila az Erdért SE-ben játszik jövőre. A két légiós, a litván Ruta Paskauskiene és az ukrán Tetyana Bilenko szerződése is lejár júniusban, róluk azonban többet nem lehet tudni.

Távozik a két szakvezető is: Szily György vezetőedző Pécsett egy akadémiát fog vezetni, Türei Ferenc klubmenedzser pedig a híres Statisztika utánpótlásedzője lesz.

Hogy a jövő mit hoz a szekszárdi pingpongban, azt egyelőre nem lehet tudni, a hírek arról szólnak, hogy Sáth Sándor veszi újra kézbe az irányítást – szurkolunk neki.

„Valóban igazak az első csapat szétszéledéséről szóló hírek – erősítette meg lapunk érdeklődésére Türei Ferenc. – Dr. Varga József négy év támogatás után a szezon végén kiszáll a pingpongból, nem finanszírozza tovább a klub működését. Hálásak lehetünk neki, hogy az elmúlt években ennyi pénzt áldozott az asztaliteniszre, s neki köszönhetően ilyen sikerek részese lehetett a SZAC” – fogalmazott a szakember.

Türei Ferenc kihangsúlyozta, hogy egyelőre még nem szeretne búcsúzkodni, arra ráérnek majd nyáron, amikor véget ér a szezon. Meg aztán két fronton is helyt kell még állnia a Szekszárd AC-nek.

„A Klubcsapatok Szuperligájában bejutottunk a döntőbe, szeretnénk aranyéremmel búcsúzni – folytatta Türei Ferenc. – Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen a sokszoros győztes, bombaerős osztrák Linz AG Froschberggel találkozunk április 2-án idegenben és április 30-án itthon, de mindent meg fogunk tenni azért, hogy a miénk legyen a kupa. A hazai Extraligában pedig vár ránk a négyes döntő, ahol nem is lehet más a célunk, mint az, hogy megvédjük címünket!” – nyomatékosította Türei Ferenc.

Négy év alatt négy aranyat nyertek, de hat is lehet belőle

A Varga-érában egyeduralkodóvá vált a Szekszárd AC a hazai mezőnyben. Az előző három szezonban egyaránt aranyérmet nyert a SZAC az Extraligában, s idén is jó esélyük van erre Madarász Dóráéknak. A Klubcsapatok Szuperligájában minden éremből begyűjtöttek egyet: 2016-ban aranyat, 2017-ben ezüstöt, 2018-ban bronzot nyertek, s az ezüstjük már az idei kiírásban is biztos – de arany is lehet belőle. A kontinens legértékesebb sorozatában, a Bajnokok Ligájában egy bronzérem a mérleg, illetve a megannyi emlékezetes meccs, mint a lengyel Tarnobrzeg elleni, amit ötszáz néző látott a sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!