Női futsal

2019.03.19. 11:15

Deczki Vanda kapusbravúrjai is kellettek a vendéglátó Tolna-Mözs sikeréhez

A Tolna-Mözs alakulata nyerte a női élvonalbeli futsalbajnokság 17. fordulójában lejátszott megyei rangadót. A Szekszárd hat veretlenül megvívott bajnoki után maradt alul.

Balázs László

Fotó: Mártonfai Dénes

Az első percekben annak ellenére csak kóstolgatták egymást a csapatok, hogy túl jól ismerik egymást ahhoz, hogy egy váratlan taktikai húzással meglepetést okozzanak a másik félnek. A vendégeknél ment a tiki-taka, szépen körbeadogatták a térfelére visszahúzódó tolnai csapatot, egészen addig, amíg valamelyik fekete-sárga játékos elszakadt a védőjétől. Varga Adél azonban remekül irányította társait, ha ez sem segített, akkor ott volt Deczki Vanda, aki egyébként az egész meccsen remekül védett. A hazaiak a gyors és váratlan megindulásokat választották, volt is helyzetük, a befejezéseknél azonban nem voltak elég „élesek.” Az első húsz perc után a levegőben lógó kérdések megválaszolása a második félidőre maradt.

A szünet után Kágyi Rebekáé volt az első nagyobb helyzet, a 22. percben pedig sötétségbe borult a csarnok. Csak az okostelefonok LED-kijelzői adtak némi fényt. „Miért nem játszotok?” – hangzott fel a lelátón a költői kérdés, aztán varázsütésre ismét kigyúltak a neonok, a két alakulat pedig úgy döntött, nekidurálja magát és eldönti a három pont sorsát. A 26. percben a vendéglátó két legjobbja, Varga és Urbán Anett keverte meg a szekszárdiak védelmét, előbbi lövését nem tudta védeni Hargas Annamária. Kilenc perc múlva a hazaiak csapatkapitánya ezúttal előkészítésben jeleskedett.

Nem kellett sokat várni a szépítésre, Ganczer Hajnalka a védjegyévé váló lövéssel üldözte el a pókokat a tolnai kapu bal felső sarkából. A Szekszárd mindent egy lapra tett fel a végén, az utolsó percben öt emberrel – Hargas is előrement – rohamoztak az egyenlítésért, volt is két meleg szituáció Deczki kapuja előtt, de a későn nyitott hajrá nem hozott fordulatot. Így a szűkebb rotációval rendelkező Tolna, ha meglepetésre is, de megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

– Gratulálok a csapatomnak, így kell játszani egy rangadón – nyilatkozta Nagy Roland, a négy nyeretlen meccs után győzni tudó tolnaiak edzője. – Az egész meccsen fegyelmezetten, magabiztosan játszottunk. Ennek előjele volt, hogy a játékosaim egész héten példásan készültek, ami jó alapot jelentett a derbire. A Szekszárdnak sok sikert kívánok a bajnokságban.

– Elnézést kérek szurkolóinktól a teljesítményünk miatt – mondta Micskó Márk, a szekszárdiak szakvezetője. – Sajnos nem tudtuk folytatni jó sorozatunkat. Több játékosomnál mentális problémák léptek fel, ami eddig egyáltalán nem volt jellemző rájuk. Kicsit elkényelmesedtünk a jó szériánk után, nagyon gyorsan össze kell szednünk magunkat. Újabb sérülések sújtanak minket, de erősek vagyunk és megpróbálunk mindent megtenni, hogy ezt a mérkőzést kijavítsuk.

Női NB I., alapszakasz, 17. forduló

WSH-Palmfood Tolna-Mözs–Szekszárd FC 2–1 (0–0). Tolna, városi sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Liebhardt (Kovács B., Soós).

WSH-Palmfood Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Farkas K., Varga A., Urbán. Csere: Csizmók, Garay-Simon. Edző: Nagy Roland.

Szekszárd FC: Hargas – Megyeri, Kágyi, Buchmüller, Ganczer. Csere: Mausz, Vaskovecs, Jarova, Horváth K., Beke. Edző: Micskó Márk.

Gólszerzők: Varga A. (26.), Urbán (35.), illetve Ganczer (37.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!