kosárlabda

2019.04.18. 18:30

A harmadik mérkőzés dönt

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél (archív)

A miskolci vereség (72-110) után hazai pályán 86-78-ra legyőzte a Knipl Kft. Bonyhádi KSE a MEAFC-Miskolc együttesét, így a mindent eldöntő pénteki, harmadik találkozó (17.30 óra) dönt az NB I/B Piros csoportjában való maradásról.

– Nagyon tisztelem a csapatot azért, amilyen akarattal és elszántsággal játszottak. Bizonyítottak maguknak, s ennyivel tartoztak a közönségnek is. Agresszívebben játszottunk, szívüket-lelküket kitették a játékosaim a pályára – fogalmazott Morgen Frigyes.

A mérkőzés legértékesebb játékosa ugyan Austin Thornton lett 16 pontos és 19 (!) lepattanós dupla duplájával, csapatként a BKSE mégis felülkerekedett a vendégeken. Tömösváry Máté többek között 17 pontot, Somogyfoki Szabolcs 16 pontot és 8 lepattanót, Baki Sándor pedig 7 kiharcolt faultot tett a közösbe.

– Próbáltunk készülni az amerikaiból, jobban ki tudtuk kapcsolni, mint a miskolci találkozón (akkor 35/27-tel zárt – a szerk.). Hazai pályán hosszú idő után jutottunk nyolcvan pont fölé, erre nagy szükségünk volt most. A dobott pontok is azt mutatják, hogy a játékban nagyobb ritmusban játszottunk, amit siker koronázott – tette hozzá a bonyhádiak edzője.

A BKSE mindössze két győzelmet szerzett az alapszakasz során, ebből az egyiket idén januárban éppen Miskolcon (76-74).

– Miskolcon az élcsapatoknak is meg kellett izzadniuk, így most sem számítunk könnyű mérkőzésre. Pénteken harmincnyolc ponttal kaptunk ki, de ha már kivívtuk a harmadik mérkőzés lehetőségét, meg szeretnénk azt ragadni – bizakodott Morgen Frigyes, aki térdsérülés miatt nem biztos, hogy számíthat Pupp Bencére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!