Floorball

2019.04.10. 22:42

Az ESZI csapata a döntő győztese

Hanol Erzsébet

A csapat

Fotó: Beküldött fotó

A paksi Energetikai Szakgimnázium csapata nyerte a nagypályás leány diákolimpia országos döntőjét, amelynek az iskola sportcsarnoka adott otthont. Nagy Gábor edző elmondta, hogy három budapesti iskola – a Városmajori Gimnázium, a Közgazdasági Politechnikum Alternatív Gimnázium és a XV. Kerületi Dózsa György Gimnázium –, valamint a dunaújvárosi Rudas Közgazdasági Szakgimnázium és az aszódi Gépészeti Szakgimnázium csapatát fogadták.

Az ESZI lányai a Városmajori Gimnázium együttesével vívták a döntő mérkőzést. – Egyenlő erők csatája volt – mondta Nagy Gábor.

A mérkőzés végsőkig kiélezett küzdelmet hozott. Az első félidő 1–1-gyel zárult, majd az ellenfél a lefújás előtt egy perc 48 másodperccel megszerezte a vezetést. A paksiak egy időkérést követően támadtak, lőttek minden lehetséges szögből, és végül 24 másodperccel a vége előtt sikerült 2–2-re alakítaniuk az eredményt. A hosszabbításban nem született gól, így büntetőkkel dőlt el az arany sorsa. Komoly izgalmakat tartogatott ez a párharc is, ugyanis a tizennyolcadik lövés bizonyult a döntőnek.

A győztes csapat

Az ESZI csapatának tagjai: Adorján Blanka, Fritz Dorka, Füredi Rebeka Patricia, Keresztes Eszter, Krémer Franciska, Tell Eszter, Trapp Enikő, Pritz Eszter és Staub Melinda.

A gólkirálynő Trapp Enikő (ESZI) lett 12 találattal, a legjobb kapusnak Permizsák Maját (Közgazdasági gimnázium), a legjobb játékosnak Oravecz Kinga (Városmajori gimnázium), a legjobb védőnek Adorján Blankát és Tell Esztert (ESZI) választották.

A legjobb edző címet pedig Nagy Gábor (ESZI) kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!