asztalitenisz

2019.04.30. 09:58

Félig már a kezükben a serleg

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Egy kézzel már fogja a Klubcsapatok Szuperligája serlegét a Szekszárd AC, amely idegenben 6:3-ra verte a címvédő Linz AG Froschberget, s ma délután saját közönsége előtt ragadhatja meg a másik kezével is a kupát.

A SZAC-ban Tetyana Bilenko volt a hős: az ukrán három egyéni partiját is megnyerte, közte a világranglistán 17. helyen álló, ezzel a legjobb európainak számító Sofia Polcanovát is legyőzte.

Madarász Dóra és Ruta Paskauskiene egy-egy sikert ért el az asztalok mellett, Madarász második győzelme játék nélkül jött össze, miután ellenfele, a japán Yui Hamamoto jelezte, hogy megsérült, így a vendégeké lett az újabb pont.

Igazából ez volt az a pillanat, amikor eldőlt a csata, a SZAC a folytatásban rutinosan kihasználta a lélektani fölényét, és biztató győzelmet ért el.

Ettől függetlenül nem lesz könnyű dolguk a mai visszavágón, hiszen a Linz a sorozat legeredményesebb csapataként eddig 12 alkalommal szerezte meg a kupát.

A SZAC az utóbbi három évben egy aranyat (2016), egy ezüstöt (2017) és egy bronzot (2018) nyert a KSZL-ben.

„Nálunk van az előny, de azt is tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a keddi visszavágón – mondta Türei Ferenc, a SZAC klubmenedzsere. – A párharc előtt húsz százalékot adtam a végső sikerünkre, most már azt mondom, hogy legalább ötven százalék esélyünk van, ráadásul mi játszunk saját közönségünk előtt, ez pedig sokat segíthet. Jó lenne, ha sokan lennének a sportcsarnokban, és egy jó hangulatú találkozón meg tudnánk szerezni a klub második KSZL-trófeáját” – mondta a szakember.

A SZAC-nak már egy döntetlen, vagy egy 6:4-es vereség is elég ahhoz, hogy az övék legyen a sorozat első helye.

Klubcsapatok Szuperligája döntő, 2. mérkőzés. Szekszárd AC–Linz AG Froschberg. Szekszárd, városi sportcsarnok, kedd, 16 óra.

Lenullázták a Budaörsöt Bilenkóék

Az Extraliga rangadóján a SZAC hétfőn 7:0-ra nyert a Budaörs ellen, ezzel eldőlt, hogy Tetyana Bilenkóék zárják az első helyen az alapszakaszt. Eredmény. Szekszárd AC–Budaörs 2i SC 7:0. Győztesek: Madarász 2, Bilenko 2, Paskauskiene 2, a Madarász, Paskauskiene páros.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!