NŐI FUTSAL

2019.04.08. 21:16

Ötöt lőtt az Amazonoknak a remekelő Szekszárd FC

Az eredményeken meglátszik, mely csapatnak volt tétre menő az élvonalbeli alapszakasz-bajnokság utolsó előtti, 20. fordulója. A Szekszárd FC öt gólt lőtt Gyulán, a WSH-Palmfood Tolna-Mözs viszont hatot kapott Hajdúböszörményben.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Gyulai Amazonok–Szekszárd FC 2–5 (1–2)

Gyula, v.: Benyovszki (Kis P., Takács J.).

Gyula: Szerb – Fülöp D., Bálint R., Molnár Á., Heidt. Csere: Sovány, Balogh N., Kurai. Edző: Molnár Zoltánné.

Szekszárd: Hargas – Megyeri, Vaskovecs, Buchmüller, Horváth K. Csere: Kágyi, Lovász V., Jarova, Beke, Ganczer. Edző: Micskó Márk.

Gól: Bálint R. (8.), Heidt (40., büntetőből), illetve Megyeri (1., 18.), Vaskovecs (21.), Jarova (28.), Buchmüller (32.).

Ezer sebből vérzett mindkét csapat, a hazaiak már biztosan az ötödik helyen zárják az alapszakaszt, míg Micskó Márk együttesének szüksége volt a három pontra ahhoz, hogy megszerezze a második pozíciót, s ezzel együtt a pályaelőnyt is az elődöntőre. A sérülésből felépült Ganczer Hajnalkára ismét számíthatott edzője, de ezúttal a két gólig jutó és remekül játszó Megyeri Boglárka hozta a kötelező győzelmet a Szekszárdnak.

Micskó Márk: – Nem volt egyszerű dolgunk, hiszen egyrészt a Gyula ellen nehéz játszani, főleg idegenben, másrészről többen is sérüléssel bajlódnak, ezúttal Horváth Katalin dőlt ki a sorból. A hozzáállásért és a második helyhez is gratuláció a lányoknak.

Hajdúböszörményi TE–WSH-Palmfood Tolna-Mözs 6–0 (4–0)

Hajdúböszörmény, v.: Szabó F. (Varga Gy., Darányi).

HTE: Torma – Tell, Bokor, Pádár A., Folk Zs. Csere: Nagy M., Nagy A., Mogyorósi, Farkas É., Benkő, Madzin. Edző: Quirikó Vivien.

Tolna-Mözs: Deczki – Szalkai, Varga A., Urbán, Wiesner. Csere: Bajcsy, Csapó O. Edző: Nagy Roland.

Gól: Pádár (4., 14., 25.), Benkő (10., 33.), Tell (2.).

Az előző fordulóban hazai pályán biztosította helyét a felsőházi rájátszásba a Tolna-Mözs, amely így teher nélkül utazhatott a címvédőhöz. Szerencsétlenségükre a böszörményiek számára még élt a remény a második helyre (egy órával korábban játszottak a Szekszárdnál), így Quirikó Vivien lányai semmit sem bíztak a véletlenre, és a szezon legnagyobb arányú vereségét mérték a tolnaiakra.

Nagy Roland: – A mezőnyjátékunkkal ezúttal sem volt problémánk, szép támadásokat vezettünk, de ezeket a helyzeteket nem tudtuk értékesíteni, míg a böszörményiek nagyon jól kontráztak.

A záró fordulóban

A Tolna-Mözs számára a böszörményi túrával zárult az NB I-es bajnokság alapszakasza. A Szekszárdra még egy hazai mérkőzés vár a sereghajtó TFSE ellen (szombat, 18 óra), de miután ez már tét nélküli lesz Ganczer Hajnalkáék számára, nem lenne meglepő, ha – az elődöntőt szem előtt tartva – a meghatározó játékosait pihentetné Micskó Márk edző.

A forduló másik mérkőzésén a Miskolci Vénusz a Gyulai Amazonokat fogadja, az Astra–Hajdúböszörmény találkozót már korábban lejátszották (2–1-re nyertek a kiskunfélegyháziak).

Az elődöntő első meccsén az Astra a Tolna-Mözst, a Szekszárd a HTE-t fogadja majd.

Női NB I, az alapszakasz állása

1. Astra Kkfháza 18 14 2 2 86–45 44

2. Szekszárd FC 17 11 4 2 59–23 37

3. H.böszörmény 18 11 3 4 68–33 36

4. Tolna-Mözs 18 6 5 7 55–60 23

5. Gyula 17 4 4 9 62–78 16

6. Miskolc 17 3 1 13 40–100 10

7. TFSE 17 1 3 13 38–69 6

A Kalafa Futsal együttesét kizárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!