Leány Labdarúgó Diákolimpia

2019.05.22. 20:37

A dombóvári lányok nyolcadik helyen a szekszárdi döntőben

Berg Sándor

Fotó: Tolnai Népújság

Tizenhét megye és a főváros húsz csapata három napon át versengett a múlt hét végén Szekszárdon a Leány Labdarúgó Diákolimpia Országos Döntőjében. Az V–VI. korcsoport számára kiírt bajnokságban a házigazda megyét két intézmény, a dombóvári Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma, valamint a szekszárdi Garay János Gimnázium csapata képviselte.

A mezőny igen erősnek bizonyult, hiszen a tavalyi döntősök közül tizenkét iskola ismét kivívta a helyét, köztük a három dobogós: a címvédő győri Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia Gimnáziuma, az ezüstérmes budapesti Kölcsey és a bronzérmes fehérvári Kodolányi együttese.

A dombóváriak a Kisvárda mögött, de a hatvani, a kiskunhalasi és mezőtúri riválisukat megelőzve a második helyen zárták a csoportkört három győzelemmel és egy vereséggel, míg a garaysok ellentétes eredménysorral (egy győzelem, három vereség) csoportjuk utolsó helyén végeztek a váciak, a kazincbarcikaiak és a szombathelyiek mögött.

A helyosztók során éppen ellenkező utat jártak be a megyei csapatok, hiszen a Szekszárd szegedi, majd mezőtúri ellenfelét győzte le egyaránt 1-0-ra (és lett végül 17.), addig a dombóváriak a később ezüstérmes Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Középiskolájától szenvedtek 4–0-s vereséget, majd kazincbarcikai ellenfelükkel szemben is alulmaradtak (1–2), így a nyolcadik helyen zártak.

A diákolimpiai bajnok idén a váci Madách Imre Gimnázium csapata lett, a bronzérem a győriek nyakába került. A legjobb mezőnyjátékosnak a debreceni Horváth Viktóriát, a legjobb kapusnak a kazincbarcikai Kovács Zsófia Vivient választották. A gólkirálynő a győri Bódai Viktória lett 12 találattal.

Fotó: Tolnai Népújság

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!