sportlövészet

2019.05.14. 20:18

A legjobb csapat lettek az ácsi versenyen

TN

Fotó: Beküldött kép

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium Kollégium és Általános Iskola tanulói a hétvégén a Magyar Lövészsport Szövetség által megrendezett amatőr, Görgey Artúr országos légpuskás és légpisztolyos verseny döntőjén vettek részt.

Mint arról Beke Zoltán felkészítő tanár tájékoztatott, a Tolna megyét képviselő bonyhádi csapat résztvevői Péter Eszter, Andók Zsófia, Kun Anikó, Hinek Dominik, Herceg Csaba és Daradics Levente voltak.

A versenyen elért légpuskás eredmények: a lányoknál Péter Eszter egyéni 1. helyezést ért el, 174 köregységgel, Andók Zsófia egyéni 3. helyezést ért el, 163 köregységgel, Kun Anikó egyéni 9. helyezést ért el, 147 köregységgel. Csapatban a lányok 484 köregységgel országos bajnokok. A fiúknál Herceg Csaba egyéni 7. helyezést ért el, 151 köregységgel, Hinek Dominik egyéni 9. helyezést ért el, 131 köregységgel, Daradics Levente általános iskolás kategóriában egyéni 11. helyezést ért el, 143 köregységgel.

Légpisztolyos eredmények: Péter Eszter egyéni 1. helyezést ért el, 170 köregységgel, Hinek Dominik egyéni 5. helyezést ért el, 150 köregységgel, Herceg Csaba egyéni 6. helyezést ért el, 147 köregységgel. Péter Eszter emellett elnyerte a legeredményesebb lövő címet, a bonyhádi lövészszakkör pedig a legeredményesebb csapat díját vihette haza a nagy sikerű ácsi versenyről.

Mint azt Beke Zoltán elmondta, a szakkör 2000 óta működik, eddigi legnagyobb sikerük a fentin kívül a tavalyi diákolimpiai csapat aranyérem volt. Készülnek a következő diákolimpiára, ahol mind a lányok, mind a fiúk kategóriájában az első helyezést célozták meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!