Atomerőmű SE közgyűlés

2019.05.23. 09:54

Csűrös Dénest és Till Barbarát is kitüntették

A hagyományoknak megfelelően idén is átadták az Örökös Bajnok és az Örökös Tag kitüntetéseket az Atomerőmű SE közgyűlésén.

Rónai Gábor

Fotó: Molnár Gyula

Az Energetikai Szakközépiskola és Kollégium nagy előadójában megtartott eseményen a vezetőség elfogadta a 2018-as évi beszámolót, meghallgatta a felügyelőbizottság beszámolóját majd megtárgyalta és elfogadta az idei költségvetéséről szóló előterjesztést is. Dr. Kovács Antal elnök sok sikert kívánt az egyesület sportolóinak a 2019-es versenyévre, majd pedig átadták az ASE Örökös Tagja, valamint az ASE Örökös Bajnoka elismeréseket.

Az ASE Örökös Tagja

Az ASE Örökös Tagja elismerést Csűrös Dénes, a kosárlabda szakosztály korábbi vezetője vehette át. Méltatásában elhangzott, hogy a ma már négy bajnoki címmel és négy kupagyőzelemmel büszkélkedő ASE sikerkorszaka az ő munkássága alatt kezdődött el. Vele jutott fel az NB II-ből az NB I/B-be, majd pedig az NB I-be az ASE együttese, amely azóta is az első osztály meghatározó tagja. Csűrös Dénes nevéhez fűződik a paksi kosárklub első jelentősebb sikere, 1991-ben a Magyar Kupában ezüstérmet nyert a piros-kék alakulat. Bár a bajnokságban célul kitűzött dobogós helyet hosszú évek alatt sem sikerült megszerezni, egy negyedik helynek (1998-ban maradtak le hajszállal a dobogóról) azért örülhetett a klub.

Vezetősége idején érkeztek Paksra az első légiósok, a sokak kedvenceivé váló lengyel és litván kosarasok mellett az első amerikaiak is abban az időben szórakoztatták a szurkolótábort. Sok játékos és edző adta egymásnak a kilincset.

Az ezredforduló tájékán, amikor az erőmű vezérigazgatója volt az ASE elnöke, arról született döntés, hogy új szakvezetéssel indul tovább a leendő sikerek felé az ASE.

„Csűrös Dénesnek megköszönték az addigi áldozatos munkáját, ahogy megtesszük a mai napon mi is, húsz év távlatából. Az előbb elmesélt sporttörténet mögé tessék odaképzelni azt az embert, aki másfél évtizeden keresztül megküzdött azért, hogy megalapozza a néhány év múlva ténylegesen elért bajnoki címeket és kupagyőzelmeket, mindannyiunk örömére” – hangzott el Csűrös Dénes méltatásában.

Az ASE Örökös Bajnoka

Az ASE Örökös Bajnoka elismerést Till Barbara cselgáncsozónak ítélte oda az elnökség. Barbara az általános iskolában ismerkedett meg a cselgáncs alapjaival, Keszthelyi László már a kezdetektől látta, hogy szorgalmával, kitartásával kiemelkedik a többiek közül. Mire ifjúsági korba lépett, már Hangyási László irányította a felkészülését.

Ifistaként bronzérmes lett az Európai Olimpiai Fesztiválon, junior korára már a legjobbnak számított idehaza az 52 kilogrammosok között. Négy aranyat, két junior és két felnőtt bajnoki címet szerzett.

Első kimagasló eredményét még junior korúként érte el az 1995-ös birminghami felnőtt Eb-n, ahol hetedik lett, 1996-ban a junioroknál Eb-bronzot nyert, sőt a világbajnokságon is felállhatott a dobogóra. A felnőtteknél Világkupán elért ezüstök és bronzok fémjelzik sikeres pályafutását, amelynek egy sérülés vetett véget.

Till Barbara jelenleg Velencén él, három gyermeke van. Az elismerését egy későbbi időpontban veszi át.

Képünkön: Kováts Balázs (balról) és dr. Kovács Antal adta át az elismerést Csűrös Dénesnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!