motokrossz

2019.06.20. 10:57

Sokan jöttek össze krosszozni a meleggel és a viharral dacolva

Berg Sándor

Fotó: Donát Barna

Néhány óra alatt megjárhatták a mennyországot és a poklot is a Dél-MX versenysorozat legutóbbi állomáshelyén induló motorosok. Ezt majdhogynem szó szerint is értelmezhető, hiszen a kalocsa-foktői versenyen az egyik pillanatban még a 36 Celsius-fokos meleggel, majd nem sokkal később az ítéletidővel kellett megbirkóznia a 135 indulónak és szurkolóknak.

„A krosszosok elszántságát, kitartását csak elismerni lehet, hogy ilyen melegben is űzik az amúgy is nehéz megpróbáltatásokkal teli sportot – mondta Langer József főszervező. – Tizennégy futamból kettőt meg kellett szakítanunk a délutáni időjárás miatt. Nem a vihar okozott gondot, hiszen a sár nem lehet akadály egy igazi krosszosnak, sokkal inkább a villámlás akadályozta meg egy-egy hobbi és kezdő futam indítását.”

Fotó: Donát Barna

Eredmények

Amatőr MX1: 1. Czakó András, 2. Garamvölgyi Patrik, 3. Danyi József. Hobbi: 1. Patrik Gábor (szlovén), 2. László Zoltán, 3. Horváth Róbert (Tolna). Haladó MX1: 1. Takács Attila, 2. Stercl Bence (Bonyhád), 3. Weisz Adrián. Haladó MX2: 1. Sütő Milán, 2. Dorn Máté (Kakasd), 3. Kállai Ferenc. Lady: 1. Dávid Sára, 2. Suhaj Nóra, 3. Barnáné Juhász Barbara. 50 köbcentisek: 1. Kovács Attila, 2. Kovács Brajen Dominik, 3. Hollósi Imre..., 5. Dékány Ferenc Zsombor (Zomba). 65 ccm: 1. Németh Bálint, 2. Katona Alex, 3. Petróczki Szilárd..., 5. Matuschek Zalán (Bonyhád). 85 ccm: 1. Béres Szabolcs, 2. Borbás Balázs, 3. Zsidró Levente..., 7. Horváth Zsófi. Kezdő: 1. Mihály Dániel, 2. Jürgen Sárközi (szlovén), 3. Leon Horvat (szlovén)..., 5. Bácsfalvi István (Szekszárd). Szenior: 1. Havasi Zoltán, 2. Takács Attila, 3. Varsányi Ottó. Szuper szenior: 1. Kamrás Károly, 2. Kosztolányi Dezső (Bogyiszló), 3. Polgár Gergely. Open: 1. Szabó Zoltán, 2. Kiss Márk (Tolna), 3. Klippel Péter.

Aktív pihenőre vonulnak a szervezők

A foktői hétvégével nyári szünetre vonul a Dél-MX mezőnye, de ez nem jelenti azt, hogy a szervezők hosszú pihenőt vennének ki. Július 13-án véradást szerveznek Zombán, ahol július 27-én sor kerül a II. Simson és Robogó Kupára. A Dél-MX versenysorozat utolsó állomáshelye is Zomba lesz, ahol augusztus 25-én bőgnek majd fel a motorok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!