labdarúgás

2019.06.28. 18:10

Osváth érkezésével az utolsó kérdéses poszt is betöltetett

Osváth Attila személyében korábbi utánpótlás-válogatottal erősödött a Paksi FC. A Puskás Akadémiától érkező jobbhátvéd hároméves szerződést írt alá.

Berg Sándor

Forrás: paksifc.hu

Az utolsó bizonytalan poszt is betöltetett az előző szezonban nyolcadik helyen végző Paksi FC-nél. Hiába kezdte 35 fővel a felkészülést hétfőn Tomiszlav Szivics és szakmai stábja, a jobbhátvéd kiléte erősen kérdőjeles volt. Az első számú bekk, Kulcsár Dávid keresztszalag-szakadása után még csak a konditermi edzést kezdte el a héten, Vági András Diósgyőrbe igazolt, így egyedül Kővári Róbert maradt egészséges hírmondónak. A 23 esztendős védő nem játszott rosszul az előző idényben, de sejteni lehetett, ha érkezik még játékos Paksra, akkor ő Kővári vetélytársa lesz.

A vele egykorú Osváth Attila szülővárosában, Veszprémben mutatkozott be a felnőttek között, majd megjárta a Balatonfüredet, a Szigetszentmiklóst, a Debrecent és a Vasast, az elmúlt két évet pedig a Puskás Akadémiánál töltötte, ahol jobbára epizódszerepet töltött be. A felcsútiaknál 28 bajnokin és 9 Magyar Kupa-mérkőzésen lépett pályára, összesen 56 NB I-es mérkőzésen két gólt szerzett.

„Nyugodt szívvel érkeztem Paksra, hiszen egy masszív csapatról beszélhetünk, egy olyanról, amely sok mindenre lehet képes az előttünk álló szezonban. Minél hamarabb szeretnék beilleszkedni és hasznára lenni a klubnak” – nyilatkozta szerződése aláírása után a korábbi ötszörös U18-as, kilencszer az U20-as és ötszörös U21-es válogatott hátvéd.

A paksiak az NB III-as Kecskemét vendégeként holnap játssza le első edzőmeccsét (18 óra). Osváth debütálásra valószínűleg még várni kell, de Böde Dániel és Holczer Ádám a Hírös városban bemutatkozhat a zöld-fehérek mezében.

Élvonalban az U14-es csapat

A hazai 8–0-s siker után az osztályozó visszavágóján 5–0-ra legyőzte a Paks U14-es csapata a kőbányai KISE együttesét, ezzel az atomvárosi fiatalok jövőre az élvonalban mérettethetik meg magukat.

KISE–Paksi FC 0–5 (0–3)

Paks: Herman (Forster, 55.) – Mácsik (Horváth A., 55.), Ádám D. (Pupp Z., 55.), Binder (Fehér L., 55.), Nagy Dániel, Lépő (Babos, 55.), Kugler (Szabó A., 55.), Perger, Nagy Dávid, Pesti Z., Szivós (Benkő, 55.). Gólszerzők: Nagy Dániel (9., 31., 36.), Pesti Z. (41.), Fehér L. (61.).

„Most kezdődik csak az igazán a nagy meló, többet kell majd edzenünk, parázsabb mérkőzések várnak ránk az NB I-ben. Ez a feljutás akkor ér sokat, ha helyt tudunk állni a legjobbak között is” – fogalmazott Mácsik Attila edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!