kosárlabda

2019.06.03. 21:11

Szép győzelemmel búcsúztak a dombóvári kosarasok

Rónai Gábor

Fotó: Mártonfai Dénes (archív)

Nem tudta ledolgozni a hazai pályán összeszedett tizenkét pontos hátrányát (47–59) a Dombóvári KKE, így befejezte az NB II-es küzdelmeket. Szőke Balázs csapata így is nyert, így emelt fővel zárhatta a rájátszást.

A visszavágót jobban kezdte a Pénzügyőr, amely az időkérés ellenére ellépett. A dombóváriak sokat hibáztak, rossz döntéseket hoztak támadásban, szerencsére a védekezéssel nem volt baj, így nem tudott komolyabban ellépni a fővárosi gárda. A vendégek játéka a második negyedben sem lett jobb, a hajrában mégis kivágtak egy 9–0-s rohamot, amivel egálra hozták az állást a szünetre.

A fordulás után számos lehetőségük adódott a dombóváriaknak, de egyszerűen „bedeszkázták” a hazai gyűrűt, hét perc alatt mindössze 2 (!) pontot értek el. Még jó, hogy a fővárosiak sem remekeltek, roppant pontszegény tíz perc után így a záró felvonást mégis előnnyel várhatta a DKKE. Úgy tűnt, hogy elkapja a ritmust a vendégcsapat, amely a 36. percig 3-4 ponttal vezetett, s végül drámai hajrában egy ponttal meg is nyerte a mérkőzést.

A Final Fourba a Pénzügyőr SE jutott be 107–96-os összesítéssel.

„Mindent megtettünk, jó volt a hozzáállásunk, sajnos hazai pályán eljátszottuk az esélyét, hogy bejussunk a négyes döntőbe. A játékosoknak ennek ellenére hatalmas gratuláció jár az egész éves teljesítményükért” – mondta Szőke Balázs.

Férfi NB II, keresztjáték a négy közé jutásért, 2. mérkőzés

Pénzügyőr SE–Dombóvári Kosársuli KE 48–49 (16–10, 9–15, 7–8, 16–17). Budapest, Tüske Csarnok 100 néző. V: Hervay, Kruk. Pénzügyőr: DOBOS 15/9, Fehér 2, Szálas 5/3, Mihalics 6, KISS 12. Cs.: Schaul 2, Szekeres 3, Demjén 3, Tálos, Lukács.

Dombóvár: Takács 3/3, KOLLÁR 6, FETZER 16/6, Farkas 7, Dávid 4. Cs.: Kőnig, Tóth M. 7/3, Tóth K., Fazekas 6, Németh.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!