Labdarúgás

2019.07.12. 11:10

Dinamikus és lendületes csapat lesz az új Bonyhád

Dinamikusabb, lendületesebb csapat lehet az új szezonban a Bonyhád VLC az edző, Köllő Roland szerint. A megye egy címvédője hétfő óta készül a bajnoki rajtra.

Rónai Gábor

Fotó: Bölcsföldi Zoltán

Szombaton a Tevel Medosz SE ellen játssza első felkészülési mérkőzését a BVLC – öt nap edzés után máris lemérheti a szakmai stáb, hogy milyen állapotban vannak a futballisták a rövidre sikeredett nyaralás után.

Az biztos, hogy már nem az előző idényben látott Bonyhád fog kifutni a pályára a teveliek ellen. Az aranycsapatból többen is távoztak. Tolnai Szabolcs befejezte a futballt, Varga Ákos Kakasdon folytatja, Laki János a PEAC-hoz, Sárközi János Nagymányokra igazolt, és távozik a kevés játéklehetőséget kapó Jenei Bálint is, akit állítólag a tamásiak csábítanak.

Helyükre csupa fiatalt igazolt a BVLC: a Tevelről érkező Ágics Péter 19, a Szekszárdról szerződtetett Csigi Ádám 21, Hajpál Kevin 19, Wirth Dániel pedig 17 éves. Köllő Roland szerint érkezésükkel sokkal gyorsabbak lesznek, mint az előző idényben voltak, ráadásul az előrejátékukat is alaposan megerősítették.

„A védekezésünkkel eddig sem voltak problémák, a támadójátékunk pedig minőségileg tovább erősödött” – mondta a szakvezető.

Köllő Roland hozzátette, az idei igazolásaikat már úgy tervezték, hogy ha sikerül megnyerniük újra a bajnokságot, akkor a következő szezonban bátran vághassanak neki az NB III.-as szereplésnek. Mert hosszú távon kimondva, kimondatlanul ez a cél.

Apropó NB III.! A BVLC idén azért sem vállalta a magasabb osztályban való szereplést, mert a városi sporttelep hamarosan komoly átépítésen esik át, több mint egymilliárd forintból egyebek mellett műfüves pálya, élőfüves új center- és futópálya épül, korszerűsödik a lelátó, megújulnak az öltözők...

A bonyhádiak ezért is kérvényezték a megyei szövetségnél, hogy az őszi idényben az összes bajnoki meccsüket hazai pályán játszhassák. Az majd a rajt előtti ligaértekezleten derül ki, hogy így lesz-e.

A bonyhádiak öt edzőmérkőzéssel készülnek a 2019/2020-as bajnoki szezonra, a szombati, teveliek elleni összecsapás (a meccs 10 órakor kezdődik) után jövő héten szerdán az NB III-as Szekszárdi UFC-vel meccselnek a megyeszékhelyen, majd pedig sorrendben következik a Kakasd (július 24., otthon), a Pécsvárad (július 31., idegenben) és a Komló (augusztus 3., otthon) elleni összecsapás.

A szezon augusztus 11-én a Magyar Kupa-fordulóval kezdődik (a megye egyeseknek kötelező a részvétel), a bajnokság első fordulójának találkozóit pedig augusztus 16-17-én játsszák. A sorsolás még nem készült el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!