cselgáncs

2019.07.26. 16:07

Hetedik helyet és olimpiai pontokat szerzett Pupp Réka Zágrábban

Berg Sándor

Pupp Réka

Fotó: Molnár Gyula

Hetedik helyen zárt, ezzel értékes olimpiai kvalifikációs pontokat szerzett a zágrábi Grand Prix-viadalon Pupp Réka. Az Atomerőmű SE 52 kilogrammos dzsúdósa az első körben a marokkóiak Afrika-bajnokát, Soumiya Iraouit győzte le wazaarival, majd aranyponttal bizonyult jobban az orosz Julia Kazarinával szemben.

A világranglisa-21. magyar dzsúdósra az ötödik helyezett Charline Van Snick várt a harmadik fordulóban, a belga igazolva előkelőbb pozícióját, egy ipponnal verte a paksiak utánpótlás Eb-ezüstérmesét. Pupp a vigaszágon a két hellyel előrébb rangsorolt Chelsie Gilesszel került szembe, s végül a minszki Európa Játékokon bronzérmet szerző brit hosszabbításban, ippont érő akcióval búcsúztatta a két éve Horvátországban második helyet szerző Pupp Rékát.

Cirjenics Miklós személyében vasárnap ismét egy Tolna megyei dzsúdósért szoríthatunk. A 100 kilogrammosak között induló olimpikon az ellen a svéd Joakim Dvärby ellen lép tatamira, akivel alig két hete, a budapesti GP-n a vigaszágon már egyszer összemérte erejét. Akkor a skandináv dzsúdós az aranypontig tartó küzdelemben egy támasztott válldobásra kapott ipponnal nyert – az idő elérkezett a visszavágásra a 29 éves paksi számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!