Paksi FC

2019.07.31. 20:02

Megtartotta szezon előtti ankétját a Paksi FC

Szerdán délután megtartotta hagyományos, szezon előtti szurkolói ankétját az OTP Bank Liga 2019/2020-as idényére készülő Paksi FC.

Berg Sándor

Fotó: Makovics Kornél

Egy gombostűt sem lehetett volna leejteni a Paksi FC klubszékházának tárgyalójában. Az elmúlt évekhez képest is nagy volt az érdeklődés a szurkolói ankétra, ami nem meglepő, hiszen a saját nevelésű, a drukkerek között közönség kedvencnek számító Böde Dániel hét év után visszatért az atomvárosi csapathoz, amely öt esztendő elteltével Tomiszlav Szivics személyében új vezetőedzővel vág neki a szezonnak.

Bognár Péter szakosztály-elnök elmondta, erős felkészülési időszakon van túl a csapat, kilenc mérkőzésen hat győzelem és két döntetlen mellett mindössze egyszer szenvedett vereséget a gárda, ami optimizmusra ad okot a jövőt illetően. Hozzátette, továbbra is az alázat és a szerénység jellemzi a klubot, de a profizmusból sem engednek. Szerinte e háromszög miatt tudott élvonalbeli maradni a csapat, s a hétvégén kezdődő szezonban is az a cél, hogy sorozatban 15. szezonjukat kezdhessék majd meg jövőre a legmagasabb osztályban.

[eweb-voting id="1792350"]

A szakosztály-elnök az anyagiakról azt mondta, a klub működése stabil, s azon dolgoznak, hogy fél éven belül ismét legyen névadó szponzora a csapatnak.

Merészebb célokról egyelőre Haraszti Zsolt ügyvezető sem akar álmodni, mint mondta, az első kör (11 forduló) után derülnek majd ki az erőviszonyok, így az is, hogy a tabella melyik részén lesz reális helye a Paksi FC-nek. Azt azért hozzátette, a keret komoly erősítésen esett át, így bizakodva várja a hétvégi bajnoki rajtot. Szurkolói kérdésre válaszolva elmondta, a keret még „mozog”, a napokban egy-két játékos érkezése várható, míg több – jobbára fiatal – labdarúgó próbajátékon vesz részt más kluboknál, az ő sorsuk szintén napokon belül eldőlhet (az érkezők és távozók keretes írásunkban).

Nem napok, de csak hetek kérdése, és a sérültek is újra teljes értékű edzésmunkát végezhetnek, így ifjabb Haraszti Zsolt, Kulcsár Dávid és Simon Ádám felépülése is a finisében tart – tette hozzá az ügyvezető.

Velük Tomiszlav Szivics variációs lehetőségei is megnőnek, pedig eddig sem kellett szűk kerettel dolgoznia. Haraszti Zsolt megjegyezte, közel negyven játékost tesztelt a szakember annak érdekében, hogy mindenki megkapja a bizonyítási lehetőséget.

„Sikeres alapozáson vagyunk túl, amit terveztünk, azt végig tudtuk vinni. Kemény munkáról volt szó, és a focistáink végig partnerek voltak ebben, amit az eredmények is mutatnak – fogalmazott Tomiszlav Szivics, aki rögtön óva is intett attól, hogy ezek elbizakodottá tegyék a játékosokat és a szurkolókat. – Nem szabad csapdába esnünk, hogy most milyen jó csapat lettünk! Ezekkel az eredményekkel óvatosan kell bánni, az edzőmeccs csak edzőmeccs, a kemény mérkőzések csak ez után jönnek. Ezeken dől el, hogy jól végeztük-e a munkánkat” – szögezte le.

A vajdasági szakember hozzátette, a legfontosabb, hogy minőségi labdarúgókkal tud együtt dolgozni. Kiemelte Böde Dániel érkezését, akinek személyével nemcsak kiváló játékossal, de példamutató emberrel is erősödött a keret. A taktikát érintő kérdésre válaszolva megjegyezte: az aktuális forma dönti el, hogy Böde Dániel kiktől várhatja majd a labdát az ellenfél kapuja előtt.

A felkészülésről azt mondta, fizikálisan és védekezésben fejlődött a legtöbbet a csapat, de hangsúlyozta, sokat kell még dolgozniuk ahhoz, hogy oda érjenek, ahova kell. Kérdésre felelve elárulta, az „oda” azt jelenti, hogy: „a jövő nyáron a vezetőség helyett már az UEFA szervezze nekünk a mérkőzéseket” – utalva a lehetséges nemzetközi kupaselejtezőkre. Azt azért gyorsan hozzátette, ezt célnak kitűzni erre a szezonra még bátor vállalkozás lenne.

„Kiváló a hangulat az öltözőben, egy a nyelv, egy a cél, mindenki extra motivált, öröm volt hazajönni – mondta Böde Dániel, aki azt is elárulta, ahogy tíz NB I-es csapat is szívesen a soraiban tudta volna, de nem volt kérdés, hogy hova igazol. – Ferencvárosi éveimhez képest szurkolói szempontból nem változott a nyüzsgés körülöttem, de összességében persze nyugodtabbak itt a körülmények. Harminckét évesen már erre van nekem szükségem. A Fradiban az ismert okok miatt nem sikerült az újabb legalább tízgólos szezonom, az a célom, hogy újabb jó sorozatot kezdjek e tekintetben is” – zárta a paksiak újdonsült csapatkapitánya.

Könnyen ment a beilleszkedés

A szurkolói ankéton részt vett két másik labdarúgó, Holczer Ádám és Osváth Attila is, akik csatlakozva az előttük szólókhoz elmondták, minden játékos elvégezte azt a munkát, amit elvárt tőle a szakmai stáb. Az eredmények jól alakultak, de tudják, hogy a bajnokság teljesen más, így nem lehet hátradőlni, gőzerővel készülnek a hétvégi, Kisvárda elleni rajtra. A beilleszkedés egyiküknek sem okozott gondot, miután korábbról többükkel együtt játszottak.

Épül-szépül a stadion

A hazai nézők az új szezon elején is a B- és a C-lelátón tekinthetik majd meg a hazai mérkőzéseket, tudatta a szurkolókkal Balog Judit. Az A-lelátó építése gőzerővel zajlik, az ügyvezető szerint jóval gyorsabban halad a munka, mint annak idején a szemközti B-szektoron, ami mindenképpen optimizmusra ad okot. Szeretnék, ha az év végére, vagy a jövő év elejére elkészülne az utolsó lelátó is, de ami a mai magyarországi építőipari helyzetet jellemzi, ígéretekbe nem szeretne belemenni. A vendégszektornál jelenleg is a tereprendezési munkálatok zajlanak, ha azzal elkészülnek, a parkolót ismét birtokba vehetik a szurkolók. A jegy- és bérletárak a korábbi évekhez képest nem változtak. Ezzel kapcsolatban Balog Judit hangsúlyozta, elővételben érdemes a belépőket megvásárolni, így jelentős kedvezményekhez juthatnak a szurkolók, nem mellesleg a stadionba való bejutásuk is egyszerűbbé válik.

A nyári játékosmozgások a Paksi FC-nél

Érkezett: Böde Dániel (Ferencváros), Holczer Ádám (Ferencváros), Osváth Attila (Puskás Akadémia). Távozott: Horváth Péter (BFC Siófok), Simon András (MTK Budapest), Szabó Balázs (Budaörs), Vági András (DVTK), Verpecz István (szabadon igazolható), Borsos Vilmos (Dorogi FC, kölcsönbe), Egerszegi Tamás (Bp. Honvéd, kölcsönbe), Kesztyűs Barna (Bp. Honvéd, kölcsönbe), Berdó Máté (Kozármisleny SE, kölcsönbe), Jelena Richárd (Kozármisleny SE, kölcsönbe).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!