íjászat

2019.07.02. 20:43

Nemcsak lőállásban, tanulásban is sikeresek

Berg Sándor

Fotó: Beküldött fotók / TEOL

Ahol megjelennek az Alisca Nyilai ÍE versenyzői, onnan biztosan érmekkel térnek haza. Nem volt ez másként a Györkönyben rendezett történelmi országos bajnokság kvalifikációs versenyén, valamint a szerbiai Horgoson rendezett viadalon sem.

Az ellenfelek mellett az elemekkel is meg kellett küzdeniük az indulóknak. Györkönyben a megszokott, jó minőségű pálya mellett a nagy meleg állította nagy kihívások elé az íjászokat, míg Horgoson a nyílt terepen a tűző nap, az erdősebb részeken viszont a szúnyoginvázió nehezítette a versenyzők dolgát. Az aliscások azonban állták a megpróbáltatásokat és hozták a tőlük megszokott eredményeket.

Történelmi ob-verseny

Aranyérmesek: Andrékovics Balázs, Németh Réka Anna, Török István Szilárd, Wehovszky Kíra Tícia.

Ezüstérmesek: Hajdu Vilmos, Török Hanna Vanda.

Bronzérmesek: Berek Hunor.

További helyezettek:

Hatodik: Bakó Dénes. Hetedik: Balogh József, Müller György. Nyolcadik: Berlinger Sándor. Kilencedik: Csima Erika. Tizedik: Németh Norbert. Tizenkettedik: Bükszegi Lajos.

Horgos

Arany: Lalija Sára, Harka Kristóf, Wehovszky Kíra Tícia.

Ezüst: Harka Zoltán. Bronz: Bükszegi Lajos.

Negyedik hely: Berlinger Sándor, Németh Norbert.

Ötödik hely: Balogh József.

Hatodik hely: Almási József.

Az aliscások három fiatal íjásza, Barta Nikolett, Barta Viktória és Wehovszky Kíra Tícia azonban nemcsak a versenyeken, de tanulmányi eredményekben is kimagasodik. Ennek hozadékaként vehették át az Emberi Erőforrások Minisztériuma Magyarország Jó tanulója, jó sportolója elismerését.

Wehovszky Kíra Tícia- Beküldött fotó
Barta Viktória és Barta Nikolett – Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!